Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Magyarország, ahol a kormány megöli a szabadságot.” Ezzel a felirattal egészítették ki szlovák aktivisták a magyarországi turizmust népszerűsítő plakátokat Pozsonyban. Az akció a szlovák Emberi Jogi Intézet tiltakozása nyomán valósult meg- írja a Mérce

A főleg gazdasági, kulturális és társadalmi egyenjogúsági kérdésekben állást foglaló Emberi Jogi Intézet a szlovákiai magyar nagykövetnek, Pető Tibornak címzett nyílt levelében azt követeli, hogy Pető közvetítse a magyar kormány felé a szlovák társadalom aggodalmát a magyarországi helyzet kapcsán, valamint azt, hogy amíg ezek az állapotok fennállnak, addig a szlovákok nem szeretnének Magyarországon nyaralni.

A tiltakozást az országban megjelent plakátok váltották ki, amelyek az Emberi Jogi Intézet szerint Magyarországot mint egy „földi paradicsomot” ábrázolják. A szlovák aktivisták szerint azonban Magyarország nem „földi paradicsom”, hanem egy olyan ország, ahol a hatalom megöli a szabadságot.

Az Emberi Jogi Intézet tiltakozó üzenetében a szólás- és véleményszabadság, valamint a tudomány szabadságának hiányára hívja fel a figyelmet, példaként az Index és a CEU sorsát, valamint a társadalmi nemek szakok bezárását hozza.

A szöveg szerint Orbán „szisztematikusan elnyomja az állampolgárok szabadságát és emberi jogait”, a koronavírus-járványt pedig saját hatalmának megerősítésére használta fel. Az Emberi Jogi Intézet szerint a vírusnak köszönhetően Orbán „de facto diktátorként” uralkodik.

A tiltakozó szöveg az Európai Unió tétova próbálkozásairól is szót ejt, melyekkel a magyarországi helyzetre reagált: „a nemzetközi közösség és az EU eddigi reakciói nagyon gyengék voltak és semmi hatásuk nem volt. A tagállamok vezetői még abban se tudtak megállapodni, hogy az EU-s hitelek felvételét jogállami feltételekhez kössék, úgyhogy ez a feladat ránk, az állampolgárokra maradt.”

A plakátok elleni tiltakozó akcióban résztvevő aktivisták szerint a turisztikai célú hirdetések csupán az Orbán-propagandának adnak helyet a szlovák köztereken.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy már Szlovákiában is tiltakoznak az Orbáni-politika ellen, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, már a szlovák emberek is kiakadna azon, ami hazánkba folyik.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here