Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

178 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus fertőzést, egy idős beteg pedig elhunyt. Ezzel a fertőzöttek száma 6139-re nőtt, az elhunytak száma pedig elérte a 615-öt. Egy virológus híradónknak azt mondta: 4-5 hét múlva ugrásszerűen emelkedhet a halálozási szám. Közben kiderült: 110 óvodást helyeztek házi karanténba Óbudán, de szüleikre és testvéreikre nem vonatkozik a szabály.

110 gyerek került karanténba az óbudai Százszorszép Óvodában, ahol vasárnap derült ki, hogy 3 dolgozó koronavírus tesztje pozitív eredményt adott. Óbuda polgármestere híradónknak elmondta: a tisztifőorvosi szolgálat utasítása szerint kerültek a gyerekek és a dolgozók házi karanténba, de szüleik, testvéreikre ez nem vonatkozik. Kiss László hangsúlyozta: az önkormányzat mindenben a tisztifőorvos előírásainak megfelelően járt el, és hozzátette: tudomása szerint minden karanténba került gyermek és pedagógus tünetmentes, betegség jeleit nem mutatják, tehát szerinte inkább megelőző intézkedésekről lehet szó.

Az épületet jelenleg fertőtlenítik, 1-2 héten belül pedig ismét járhatnak a gyerekek az óvodába.

Néhány nappal korábban egy törökbálinti és egy 18. kerületi óvodát is lezártak, az ELTE természettudományi kara pedig vasárnap jelentette be: azonnali hatállyal megtiltják valamennyi előadás és szemináriumi gyakorlat jelenléti formában történő megtartását. A dékáni döntés arra hivatkozik, hogy a legújabb fertőzési hullám nagyon magas arányban érinti az egyetemi hallgatók korosztályát, számos fertőzési góc egyetemi szervezésű rendezvényhez köthető.

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem virológusa az ATV Híradónak elmondta: a nyáron inkább a fiatalabb korosztály fertőződött, de ez ősszel változni fog. Jakab szerint ugyanez a tendencia volt megfigyelhető Amerikában is. Ott, amikor a fiatalabb populáció kezdett megfertőződni kb. 4-5 hetes elcsúszással következett a halálesetek ugrásszerű növekedése.

A csúszás okát magyarázva arról beszélt: kell egy bizonyos intervallum, amikor a fiatalabb, esetleg enyhe vagy tünetmentesen átvészelő populáció átadja a fertőzést az idősebb generációnak.  „Sajnos az várható itt is. De ne legyen igazam” – tette hozzá a virológus.

Közben a nemzetközi légi forgalomban is drasztikusan csökkennek a járatszámok. A Wizz Air kommunikációs vezetője híradónknak elmondta: a cég szeptembertől járatainak több mint felét leállítja. Szeptember 7 és 30 között összesen 12 útvonal marad meg Magyarországról: Budapestről és Debrecenről – árulta el híradónknak Radó András. „Ezek elsősorban olyan utak, amelyeken napi szinten továbbra is van kereslet. Azokat a tipikusan „nyaralós” utakat szüntették meg, amelyek a bevezetett intézkedések miatt kisebb kereslettel üzemelnének – magyarázta.

A Szállodaszövetés elnöke korábban arról beszélt, hogy a külföldi vendégek elmaradása nem csak Budapesten, hanem vidéken is gondot okoz majd.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here