Utcabállal összekötött tüntetést tartanak augusztus 31-én hétfőn este 7 órától a a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az intézmény Vas utcai épülete előtt. Gyere és ünnepeld velünk az elmúlt 155 évet! Ki tudja, mit hoz a holnap – írják az esemény szervezői a Facebookon.

A tüntetést szeptember elseje előtt tartják meg, amikor is az egyetem életében nagy változások lépnek életbe, ugyanis az egyetem egy alapítvány irányítása alá kerül, melynek élén a Fidesz közeli Vidnyánszky Attila lesz, annak ellenére, hogy a hallgatók és a vezetők egyaránt tiltakoztak a kinevezése ellen.

A demonstrációt szervező hallgatók szerint eddig egyetlen szakmai érv sem hangzott, ami miatt az egyetem átalakítására szükség lenne, valamint szintén szóvá tették, hogy egy olyan alapítvány fogja irányítani az SZFE-t amelyen keresztül az Orbán- kormány teljhatalmat gyakorolhat – írja az Index.

Az eseményen olyan zenekarok is felfognak lépni, akik a szolidaritásukat fejezik ki, továbbá felszólalnak a színház- és filmszakma jeles képviselői, valamint az egyetem hallgatói is. Mi pedig mindenkit bátorítunk, hogy álljon ki a diákok mellett!

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy egyetemisták fognak tüntetni az Orbáni-politika ellen, ezrét kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy minél több emberhez eljusson a tüntetés híre!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here