Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb karitatív akciót indít az MSZP: parlamenti képviselői a fizetésükből most 10 millió forintot költenek rászoruló családok iskolakezdésének és járványvédelmének támogatására, mától három napig pedig szegedi kezdeményezésre tanszereket osztanak – jelentette be Tóth Bertalan, a párt elnöke, Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Kozma József, a párt szegedi szervezetének elnöke kedden sajtótájékoztatón Szegeden.

Szabó Sándor elmondta: szegedi kezdeményezésre a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd parlamenti képviselői, és az Összefogás Szegedért önkormányzati képviselői közösen fognak tanszert osztani keddtől csütörtökig a szegedi iskolák közelében, valamint a megye több településén, elősorban rászoruló családok számára.

Elmondta: pártja több kezdeményezéssel élt a kormány felé, többek közt javasolta 13. havi családi pótlék kifizetését, de a kormány csak annyit tett, hogy előre hozta a szeptemberi összeget augusztusra, ami így később fog hiányozni a családok büdzséjéből.

Egy gyermek beiskolázása 35 ezertől akár 80 ezer forintig terjedhet. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a járvány miatt a legutóbbi hírek szerint már 200 ezer család van munka és jövedelem nélkül, hiába ígérte a miniszterelnök, hogy mindenkinek lesz munkája három hónap után – mondta el.

Tóth Bertalan elnök az MSZP újabb karitatív, szolidaritási akcióját hirdette meg: a párt országgyűlési képviselői a fizetésükből most 10 millió forintot fordítanak az elkövetkező hetekben a rászoruló családok segítésére az iskolakezdés költségeinek enyhítésében és a járványügyi védekezésben, hiszen, mint mondta, nem mindenki engedheti meg magának az előírt védőfelszereléseket.

 

„A szolidaritás nálunk nem csak egy szlogen, nem csak egy jelszó, hanem gyakoroljuk” – jegyezte meg.

A 10 millió forintos, ahogy Tóth nevezte, „szerény összeg” kiosztása az MSZP korábbi szolidaritási, karitatív akcióit követi. Ezek során eddig 20 millió forintot fordítottak a párt Szolidaritási Alapjából, képviselőinek befizetéseiből, karitatív akciókra: védőfelszerelésekre és tartós élelmiszerekre.

A segítséget, ahogy eddig is, az MSZP megyei szervezetei fogják koordinálni, és a támogatást a megyei elnökökön keresztül juttatják el a rászorulóknak.

Megismételte az MSZP követelését: a kormány duplázza meg a családi pótlékot, és legalább most, iskolakezdéskor, plusz egy havi juttatással segítsék a családokat.

A járványidőszakban százezrek maradtak jövedelem nélkül, de a kormány nem segít: a munkanélküli ellátást nem hosszabbította meg, az összegét nem emelte meg, a családi pótlék összege immáron 10 éve ugyanannyi, és az energiaárak világpiaci esése ellenére a magyar családok ugyanannyit fizetnek a villanyért, gázért, távfűtésért, amiből a kormány a saját háttérembereit, oligarcháit finanszírozza – mondta.

Megköszönte a szegedi szocialisták példamutatását és a szegedi önkormányzat saját szociális intézkedéseit is.

Ezekről Kozma József szegedi szocialista önkormányzati képviselő elmondta: Szeged, melynek „tisztességes, szolidáris önkormányzata van”, már korábban 100 millió forintot különített el a helyi gyermekek beiskolázására, azaz gyermekenként 10 ezer forintot.

Ezt a tételt más szociális kiadásokkal együtt megtartották akkor is, amikor júliusban módosítaniuk kellett a város költségvetését, az önkormányzati források milliárdos szűkülése miatt.

Erre a segítségre eredetileg augusztus végéig lehetett pályázni, de az önkormányzat meghosszabbította a határidőt szeptember 15-ig – jelentette be. Augusztus 31-ig 6.636 család pályázott, akik 9.800 gyermek után igényeltek támogatást – mondta.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here