Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden nap 15 órakor tartanak sajtótájékoztatót az egyetemet elfoglaló diákok. Ma is így volt.– számolt be a 24.hu és a 444.hu. Az egyetemet hétfő este elfoglaló hallgatók kérdésre válaszolva elmondták, addig marad a barikád, amíg nem teljesülnek a kedden kihirdetett követeléseik. Azt is kijelentették, nem tartják legitimnek a Vidnyánszky Attila vezette kuratóriumot, ezért csak a minisztériummal lennének hajlandók tárgyalni és velük is csak nyitott ajtóknál, ha a követeléseik teljesültek.

Az egyetem korábbi vezetői eleget tesznek Vidnyánszky meghívásának, és találkoznak vele. Erről a hallgatók viszont azt mondták, hogy ők ezzel a kuratóriummal nem tárgyalnak
– mondta a HÖK elnöke. Szerintük nagyon más fogalmaik vannak a párbeszédről, mint Vidnyánszkyéknak. Hangsúlyozták, hogy továbbra is a Fidesz-közeli vezető lemondását követelik.

Azt is elmondták, tudomásuk szerint az SZFE lemondott vezetősége elsősorban a koronavírus okozta járványhelyzet miatt tárgyal Vidnyánszkyval, ettől még ez nem legitimálja a kuratóriumot, a vezetőségnek egyébként is az a dolga, hogy tárgyaljon.

A diákok elmondták, az egyetemfoglalásban részt vevő mintegy 250 hallgatóból 70-100 fős tagság fixen az egyetemen van, őrséget is állítanak a bejáratnál, és nem az oktatás akadályozása a céljuk, hanem az új vezetést nem akarják beengedni. A hallgatók számos adományt kaptak, így maszk, étel, higiéniai felszerelések is érkeztek adományként.

A 444.hu azt írja, hogy a diákok sajtótájékoztatója után az egyetem vezetői beszéltek, mivel ők éppen akkora értek vissza a Nemzeti Színházból, ahol Vidnyányszky Attilával, a Nemzeti igazgatójával és az SZFE-t irányító alapítvány vezetőjével egyeztettek.

Azt mondták, nagyon távol állnak az álláspontok, nem sikerült egyességre jutni.
Az egyetem vezetői azt mondták, lemondásuk ellenére viszik tovább az egyetem ügyeit szeptember végéig, szeretnék fenntartani az oktatási tevékenységet, de sajnos ez nem megy könnyen, ugyanis a tanári karból folyamatosan távoznak a színház- és filmművészeti szakemberek az utóbbi hetek történtei miatt.

Az is körvonalazódott az egyeztetésen, hogy Vidnyánszky és a kormány egészen mást ért változás alatt is, mint az SZFE most lemondott vezetői, és Vidnyánszkyék ideológiai változást is el akarnak érni az egyetemen.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy diákok nem alkudnak meg és továbbra is az Orbán-hű vezető távozását követelik, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy minél több emberhez eljusson ennek a híre.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here