Hétfőn este, ahogy a Hír Hugó is megírta több ezer diák tüntetett a fővárosban, majd elfoglalták az egyetemet. Nem csoda, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új fenntartójának kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila lett. 

Vidnyánszky nem először kerül egyetemen fontos székbe: Kaposvári Egyetem címzetes egyetemi tanára majd 2013-tól művészeti rektorhelyettese. Gulyás Márton, az ismert Youtubos, csatornáján a Partizánon ezt az időszakot dolgozza fel egy 10 perces rövid filmben.

Gulyás filmjéből kiderül, hogy a szokásos Fidesz-módszer szerint lesz Vidnyánszky egyetemi vezető. Bár a diákszavazáson egy másik pályázó fut be, még is Vidnyánszkyt nevezik ki a vezető tisztségre.

Az ellen lábasát később arról biztosítja, hogy együtt akar vele dolgozni, sőt a filmből kiderül kéri, hogy ne álljon fel, maradjon. Majd átszervezésre hivatkozva mégis megkapja a felmondó levelet.

Diákok is megszólalnak a filmben. Elmondják, hogy a kirúgott tanárok helyett olyanok érkeztek, akik nem tartották meg az órákat, vagy szakmailag nagyon alacsony szintet képviseltek.

“A negyedik év végére már osztályfőnökünk se volt, ekkor felmerült, hogy jó menjünk, mert nem oldják meg a képzést, hogy kik fognak minket tanítani” -fogalmaz a filmben az egyik exdiák.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Orbánék csoda rektora egyszer már majdnem hazavágott egy egyetemet, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenkinek világos legyen miért tüntetnek a diákok.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here