Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A mostani történetről nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Orbáni-sportpolitika csődje, a felszámolóbiztos árverezi a félbehagyott és időközben lerohadt szigetszentmiklósi stadion- derül ki az mfor cikkéből. 

A szigetszentmiklósi stadion Magyarországon átlagosnak mondhatóan az Orbáni-sportpolitikának megfelelően indult: Egy másodosztályú csapat egy évvel a Fideszék csoda sport támogatási rendszerének bevezetése után, a TAO-rendszer 2011-es indulását követően úgy döntött, hogy belevág egy új stadion építésébe.

Szigetszentmiklóson nem kicsit álmodtak: 3,5 milliárdos projektbe fogtak bele. Nem az állam építette volna fel direktben, hanem tao-ból szedték volna össze, ami ugyan szintén közpénz, de azért valahogy össze kell kalapozni a cégektől.

A cikkből kiderül, hogy elég hamar megcsúsztak. Így 2016 nyarán 361 millió forintos segélyt kaptak az az illetékes Fidesz-minisztériumtól, a rendkívüli kormányzati tartalékból, arra való hivatkozással, hogy a 2011-ben beadott sportcenrum-terv azóta elavult és amúgy is sokat esett közben az eső, így az építkezés költségvetése 361 milliós mínuszba került.

Most figyelj, annyira nem volt pénz, hogy a sport klub tulajdonosai megszüntették az építkezés megkezdésekor még stabil másodosztályú, utána viszont az NB III.-ba visszacsúszó felnőtt profi csapatot. Az indoklás szerint a stadionra kell a pénz, ami amúgy is Regionális Utánpótlás Centrum, vagyis a fiataloknak épül. A felnőtt csapat pedig amatőrként a megyei első osztályban folytatta. De abból is visszaléptek 2018 telén, a szezon felénél.

2018 júniusában felszámolási eljárás indult a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körével szemben. A felszámolás alatt álló klubot aztán egy rendelettel Orbán Viktor stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette tavaly nyáron. Nem úgy néz ki, hogy ez megmentette az építkezést.

A felszámolóbiztos hirdetménye szerint a regionális utánpótlás-nevelési centrumot a hozzá tartozó 150 férőhelyes parkolóval, a Sport utcai létesítményt térburkolatos, 30 férőhelyes parkolóval, valamint 2 műfüves és 2 füves pályát árverezik el 420 millió forintért.

Ami annak fényében nagyon alacsony ár, hogy az eredetileg 3,5 milliárdosra tervezett projektre eddig azért elköltöttek 1,5 milliárdot. Valahol 60 százalékos készültségnél tartott, amikor 2018-ban félbehagyták. Azóta viszont sokat romlott az állapota, az Mfor szerint mivel senki nem őrizte a területet, gyakorlatilag szétlopták.

Ebben az állapotában aligha kapkodnak majd az épületért. A megoldás pedig az lehet, hogy majd az állam megveszi, a csődben lévő klub pedig a 420 millióból kifizeti a tartozásait. Hogy mi lesz a csapat nélküli félig kész stadionnal, azt persze nem tudni.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy teljesen befuccsolt az Orbáni-sportpolitika Szigetszentmiklóson, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy más is lássa így rohad szét a közpénzen épített soha nem használt stadion.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here