Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ma az ország több településén is időközi választásokat tartanak, ám az ellenzék számára kiemelt jelentőséggel bír a Nógrád megye székhelyén, Salgótarjánban tartott időközi megmérettetés, amit egy furcsa fideszes kavarás miatt tartanak. 

Nógrád megye székhelyén, Salgótarjánban a 3-as számú egyéni választókerületben önkormányzati képviselőt választanak. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi képviselő, Turcsány László (Fidesz-KDNP) januárban személyes okokra hivatkozva lemondott, majd kilépett a Fideszből.

A vasárnapi voksoláson négyen indulnak: ketten függetlenként, egy jelölt a Magyar Munkáspárt és egy a Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület színeiben. A választói névjegyzékben több mint 2700-an szerepelnek.

Igen-igen, már önmagában furcsa, hogy egy egyébként inkább Fidesznek kedvező körzetben miért is nincsen Fideszes jelölt?

Azt, hogy Fideszéknél hatalmas zavar van a gépezetben, jól mutatja, hogy a lemondott Turcsány László is indul a voksoláson, függetlenként, és olybá tűnik, hogy őt támogatja a Fidesz. Legalábbis a Fidesz-közeli Polgári Salgótarjánért oldal egyértelműen Turcsány mellett kampányol.

Akkor összegezzük, van egy képviselő, aki Fidesz színekben kevesebb, mint egy éve nyert választást, majd egyszer csak lemond, aztán elindul a voksoláson függetlenként, ahol olybá tűnik őt támogatja a Fidesz. Ennek oszt így mi értelme?

Salgótarjánnak amúgy ellenzéki vezetése van, Fekete Zsolt MSZP-s polgármester vezeti a várost és a testületben is meg van a többség. Persze azt már láttuk, hogy azokon a településeken, ahol hatalmát vesztette az Orbán-párt igen komoly zavarok jelentkeznek. De ez a salgótarjáni Fidesz-kavarás rendkívül különleges.

A választás tétje amúgy az, hogy tovább erősödik Kovács Andreával (ő az ellenzéki jelölt) egy képviselővel a városban az ellenzék.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here