Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Klubrádiónak nem áll szándékában tudomásul venni, hogy el akarják hallgattatni, minden lehetséges eszközzel felveszi a harcot a Médiahatóság erre irányuló döntése ellen, és mindenképp a hallgatókkal marad. Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója reagált a Médiatanács döntésére, amellyel az visszautasította az adó frekvenciahosszabbításra vonatkozó kérelmét.

Valótlan állításokat tartalmaz a Nemzeti Hírközlési és Médiahatóság (NMHH) közleménye, amelyben arról írnak, a Klubrádió törvényt szegett, ezért nem hosszabbítják meg az adó frekvenciaszerződését – mondta Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója. Hangsúlyozta, a Klubrádió határozott álláspontja szerint a Médiatanácsnak nem volt semmilyen komolyan vehető, jogilag értékelhető indoka arra, hogy a Klubrádió frekvenciahosszabbításra vonatkozó kérelmét elutasítsa, az adó működése mindenben megfelelt a médiatörvény előírásainak. Ha kizárólag jogi szempontok munkáltak volna, akkor szerinte ez a döntés nem születhetett volna meg.

Az NMHH a szeptember 11-én közzétett döntését a szolgáltató ismételt jogsértésével magyarázta. Azt is írták, a Budapest 92,9 MHz körzeti frekvencián sugárzó Klubrádió hétéves működése során több alkalommal megsértette a médiatörvény rendelkezéseit, amely jogsértések miatt a Médiatanács különböző jogkövetkezményeket alkalmazott. A frekvenciaengedély 2021. február 14-én jár le.

Stock Richárd szerint a Médiatanács indoklása a szervezet tíz évvel ezelőtti közleményeire emlékeztet, amikor a Klubrádió pályázati eljárásai zajlottak, és amikor az adó végül csak bírósági úton tudott frekvenciához jutni. Akkor az NMHH többek közt alaki hibásnak, alacsony szakmai színvonalúnak minősítette a Klubrádió beadott anyagát, ám ahogy ezek az állítások is valótlanok voltak, a mostaniak is azok – tette hozzá.

A vezérigazgató az NMHH döntését úgy értékelte, újabb háború készülődik, mert az, ami most történik – azzal együtt, hogy feltehetően jogi üggyé is terebélyesedik – elsősorban mégiscsak politikai ügy. Arról született ugyanis döntés szerinte, hogy Magyarország egyik utolsó független, szabad hangját el kell némítani. Érdemi jogi indokok nincsenek, helyette cél van: az hogy a Klubrádió ne szólhasson. Hozzátette, eddig csak az NMHH nyilvános közleménye ismert, az elutasításról szóló hivatalos határozat még nem érkezett meg a Klubrádióhoz.

Stock Richárd hangsúlyozta, a Klubrádió minden lehetséges eszközzel felveszi a harcot a Médiahatóság döntése ellen, semmilyen módon nem áll szándékában tudomásul venni azt, hogy el akarják hallgattatni. A mostani történés szerinte pontosan beleillik abba a folyamatba, ami már hónapok óta zajlik az országban, de a Klubrádió nem fogja hagyni magát, ahogy mások sem hagyták. Arról, hogy milyen eszközök állnak rendelkezése, a vezérigazgató azt mondta, ezen még gondolkodik a rádió, és természetesen a megfelelő időben elmondja majd a hallgatóknak, mit tesz és tervez.

Azt azonban megígérte, hogy a Klubrádió 2021. február 14-én nem fogja befejezni a működését, hanem valamilyen formában továbbra is a hallgatókkal marad. Nagyon sok lehetőség van, de arról még korai beszélni, hogy mi történik majd a nevezett napon, és hogy hol, hogyan, milyen platformon lesz elérhető a Klubrádió. „Nem fogunk eltűnni, itt leszünk, nem lehet bennünket kivenni a rendszerből (…) az hogy a műsort a Klubrádió elő tudja-e állítani, csak a hallgatók támogatásán fog múlni” – fogalmazott a vezérigazgató.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here