Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy okosságot fejtett ki Mészáros Lőrinc cégének szülinapi buliján, a yachtozós botrányba keveredett Szijjártó Péter: Erős nemzeti vállalkozások nélkül nincs erős nemzetgazdaság – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Debrecenben, a V-Híd Építő Zrt. gépbemutatóval egybekötött születésnapi rendezvényén.

Már nem is rejtik véka alá Fideszék, hogy a szinte összes jelentős építőipari közbeszerzést megnyerő Mészáros Lőrinccel milyen közeli viszonyban vannak. Ugyanis a a yachtozós botrányba keveredett Szijjártó Péter parolázott a Fidesz milliárdos cégének szülinapi buliján, Kósa Lajossal és Palkovics miniszter úrral egyetemben.

Szijjártó ilyeneket, mondott: „osztály-alapon, osztályharcos alapon gazdaságot szervezni nem lehet (…), nemzetgazdaságot csak nemzeti alapon lehet szervezni”. Hozzátette: „ezért amíg mi kormányzunk, a ballib csoport is megkap minden segítséget, Leisztinger Tamás vállalkozásai is megkapnak minden segítséget, Kóka János cégeit is segítjük, ugyanakkor nem vagyunk hajlandóak negatívan diszkriminálni azokat az üzletembereket és vállalataikat sem, akik köztudottan a nemzeti, konzervatív gondolkodású táborba tartoznak”.

Az elmúlt tíz esztendő gazdasági sikertörténetének egyik alapja az, hogy kihasználva azt, hogy Európa szívében vagyunk, Közép-Európa egyik legfejlettebb közlekedési hálózatát hoztuk létre – fejtette ki

Majd Mészáros Lőrinc perdült a mikrofon elé, hogy egy kiadósat Gyurcsányozzon: úgy fogalmazott. „a Medgyessy és a Gyurcsány kormány ledarálta a magyar építőipart”. Hozzátette: 2010-től megkezdődött a fejlődés az építőiparban is, sok sikeres magyar vállalkozás nőtt fel.

A nagyvállalkozó tévhitnek nevezte, hogy a magyar vállalatoknak csak úgy „odaadják a munkát”, minden esetben versenyen kell azokat elnyerni – hangoztatta, hát nyilván.

Kósa is arról beszélt, hogy milyen nehéz az olyan vállalatok sorsa, mint Mészáros Lőrincé: a politikus szerint az „EU-bürokraták” által megalkotott európai uniós szabályozások elsősorban a nagy európai vállalatoknak előnyösek és nem nekünk. Nyilván Lajos, látjuk ezt nap, mint nap.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is elégedett volt Orbán haverjának cégének sikerességével Ahogy fogalmazott az ötéves V-Híd Zrt. egyike az új magyar vállalati sikertörténetnek, a társaság magalakulása első évében nemcsak kivitelezéssel foglalkozott, hanem stratégiai tervezéssel átgondolta azt, hogyan fog a jövőben működni.

A miniszter megnyugtatta a jelenlévőket, hogy továbbra is dőlni fog az EU-s lóvé: Palkovics elmondta, a 2021-2027-es európai uniós költségvetési ciklusban 51 milliárd euró forrás jut Magyarországnak, ennyi még soha nem állt rendelkezésre, és a forrás felét építési beruházásokra, egyebek között vasútfejlesztésre fordítják.

Mészáros Lőrinc cégének tavalyi árbevétele csaknem 33,8 milliárd forint volt, az elmúlt öt évben hatmilliárdot fordítottak beruházásra. A rendezvényre készült sajtóanyagból egyebek között az is kiderül, hogy jelenleg a leendő debreceni BMW autógyárhoz kapcsolódó munkák közül a Debrecen-Füzesabony vasútvonal korszerűsítése az egyik fő feladatuk.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here