Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A bajor kormányfő is kiakadt Orbánék furcsa emberkísérletén. Markus Söder arra kérte a Bayern München szurkolóit, ne utazzanak a magyar fővárosba a csütörtöki labdarúgó Szuperkupa mérkőzésre, melyen a BL-győztes bajor együttes az Európa Ligát megnyerő spanyol Sevillával játszik.

Markus Söder bajor kormányfő szerint tömeges fertőzésveszélyt jelentene az, ha a terveknek megfelelően 2100 bajor szurkoló a magyar fővárosba utazna a labdarúgó Szuperkupa csütörtöki mérkőzésére.

“A gyomrom görcsbe rándul, ha a Szuperkupára gondolok. Budapest kockázatos hely. Nagyon vigyáznunk kell, ne kockáztassuk meg azt, hogy futball-Ischgl legyen belőle” – fogalmazott a Keresztényszociális Unió politikusa.

Az ausztriai Ischglben több ezer ember fertőződött meg az év elején, amikor sokan még ott töltötték síszünetüket a vírus európai kitörésének idején.

Markus Söder szerint a Budapestre utazó több ezer (a legutóbbi adatok szerint 2100) bajor szurkolónak a visszatéréskor karanténba kell vonulnia.

“Azt kérem, gondolják át újra, tényleg szükség van-e erre. A Szuperkupa egy izgalmas mérkőzés, de nem a szezon legfontosabb találkozója” – tette hozzá a Reuters szerint a bajor kormányfő.

Nem csak külföldön, de belföldön is felzúdulást keltett Orbánék furcsa emberkísérlete.  A Hír Hugó is megírta hogy az MSZP az országos tisztifőorvostól vár választ arra, hogy engedélyezte-e nézők beengedését a szeptember 24-i budapesti UEFA európai Szuperkupa-mérkőzésre – mondta Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta az UEFA a mérkőzéssel bevallottan arra keresi a választ, hogyan terjed a vírus egy tömegrendezvényen, így az esemény orvostudományi kutatásnak tekinthető, amit az országos tisztifőorvosnak engedélyeznie kell.

A politikus úgy fogalmazott: az Európai Labdarúgó Szövetség a koronavírus-járvány második hulláma alatt példátlan „emberkísérletet” kíván folytatni az Orbán-kormány beleegyezésével, amikor 14 ezer magyar és több ezer külföldi szurkoló előtt engedi megrendezni a találkozót.

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy kísérleti nyulat csináljanak a magyarokból. Ezért ismételten felszólítják a kormányt, hogy tegye zártkapussá a mérkőzést, és azonnal kezdje meg a tömeges és ingyenes teszteléseket – hangsúlyozta a szocialista képviselő.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here