Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ülés hétfőn, az alkotmányos szokások szerint számolt be a tavaszi-őszi ülésszak óta eltelt fejleményekről a miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján napirend előtt

Orbán Viktor többek között beszámolt a parlament előtt az első koronavírus-járvány elleni  védekezésről. De mint mondta, ez a múlt, a második hullám védekezése más lesz.

Azt mondta, hogy most felkészültebbek vagyunk. Először is, mert rendelkezünk az első hullám miatt a tapasztalattal, másrészt megszerveztük a nemzeti konzultációt. Az emberek erre azt válaszolták: Magyarországnak működnie kell, a védekezés közben a mindennapi életet ne béníthassa meg a vírus.

Azaz, most úgy kell védekeznünk, hogy az óvodákat, iskolákat, munkahelyek védelmét egyszerre teremtsük meg – jelentette ki, hozzátéve, másképp fogunk válaszolni a járványhelyzetre, mint az első hullám alatt tettük.

Orbán Viktor bejelentette, hogy mivel a vírust külföldről hurcolták be, a „határzárat”, a beutazási korlátozásokat továbbra is fenntartjuk. Arról is beszámolt, hogy a maszkhasználat esetén már kezdeményezte, hogy a most érvényes 50 ezer Ft-os legmagasabb bírság összege még emelhető legyen – jelentette be.

Azt is elmondta, hogy az iskolákban október 1-jétől kötelező lesz a testhőmérséklet mérése, illetve hogy a koronavírus-tesztek hatósági árasak lesznek. Ennek ára 19.500 Ft lesz. A szórakozóhelyeknek pedig 11 órakor este be kell zárni.

Az emberek megmentése nemcsak az orvosok és az ápolók, hanem mindenkinek a feladata. Most valóban mindannyiunkon múlik, hogy a védekezés mennyire lesz sikeres. A miniszterelnök ezúttal is beszélt arról, hogy a fiatalok terjesztik most leginkább a vírust, idős és beteg embereket sodorhatnak veszélybe, elsősorban a saját családtagjaikat, ezért arra kéri a fiatalokat, hogy ezt ne tegyék.

Orbán Viktor azt mondta, látja, olvassa, mekkora lehet vajon a legnagyobb terhelés, amit az egészségügyi rendszernek ki kell bírnia. A professzorok, matematikusok becslése szerint a legrosszabb esetben 200 ezer ember egyidejű megfertőződésére számíthatunk Magyarországon.

Akkor nemzetközi példák szerint 16 ezernek lesz szüksége kórházi ágyra egyidejűleg és 800 embernek lesz szüksége egyidejűleg lélegeztetőgépre. “Ízlés kérdése, ki hisz valaki a matematikusoknak és a professzoroknak”, ő a biztonság kedvéért minden számot a dupláján vesz – jelentette ki.

Ma 66 ezer kórházi ágya van Magyarországa és még további ágyakat tudnak biztosítani – mondta. A tavaszi vezénylési terv érvényben van, ez azt jelenti, hogyha egy adott kórháznál elfogy a kapacitás, a következő lép az ellátási körbe, orvosokat, nővéreket, technikusoknak is megvan a helye – jelentette ki a miniszterelnök.

Előtte a vírus kapcsán arról beszélt, hogy elsősorban  Ausztria romló számai miatt aggódott. “Ami ott megtörténik, az megtörténik hamarosan Magyarországon is” – jelentette ki.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here