Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a színművészetin, most figyelmeztető sztrájkot tartanak csütörtök délután a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Vas utcai épületében azok a dolgozók, akik egyetértenek a sztrájk eszközével és céljaival – közölte az intézmény sztrájkbizottsága szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az SZFE sztrájkbizottsága szerdán megkezdte a tárgyalásokat a törvény által meghatározott tárgyalópartnerrel, a sztrájkot meghirdető egyetemi dolgozók munkáltatójával, a felmondási idejét töltő rektorhelyettessel és a kancellárral. A tárgyaláson részt vett a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma képviselője is.

A tárgyalás eredménytelenül zárult, a felek csütörtökön tartják a következő egyeztetést – tartalmazza a közlemény.

Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának 77 oktatója írta alá azt a dokumentumot, amely támogatásáról biztosítja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet blokád alá vonó hallgatókat – írja a hvg.hu.

A szegedi oktatók, mint írják, szolidárisak azokkal az oktatókkal is, akik a kuratórium erőszakos fellépését látva felmondtak az intézményben. Közleményükben hangsúlyozzák, hogy a jelenlegi patthelyzet feloldását az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetőjétől, Palkovics Lászlótól várják, és arra kérik a minisztert, hogy a Kuratórium megbízását vonja vissza, helyükre pedig olyan vezetést jelöljön ki, amelyben helyet kapnak az SZFE által jelölt személyek is. Kiállnak követeléseikben Upor László mellett is: kérik, hogy haladéktalanul terjesszék fel kinevezésre, mint az SZFE szabályosan megválasztott rektorát.

Az SZTE mellett a stuttgart-i székhelyű Theater tri-bühne társulat is szolidaritását fejezte ki, amely támogatja Bagossy Lászlót, az SZFE Színházművészeti Intézetének volt vezetőjét – aki évek óta szoros művészi kapcsolatban áll a társulattal -, valamint a demokráciáért és a tanítás szabadságáért folytatott küzdelemben résztvevő diákokat, oktatókat és munkatársakat – közölte a Színház Online nevű portál.

Folytatódnak a hallgatók akciói is. Vasárnap óriásbábos karnevál címen tartanak vonulásos demonstrációt a SZFE autonómiájáért a Hősök terén. A gyülekezőt 16 órára hirdetik, a tervek szerint a Hősök teréről 17 órakor indul a menet az Andrássy út-Deák Ferenc tér-Astoria-Rákóczi út-Vas utca SZFE irányba. A szokásostól eltérően, a Vas utcába érkezés után nem lesznek beszédek, és arra kérik a résztvevőket, hogy maszkban érkezzenek.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here