Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Donáth Anna a Klubrádió és Médiatanács ügyében nyújtott be panaszt az Európai Bizottsághoz.

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője a magyar médiaszabadság védelmében nyújtott be újabb panaszt a Magyar Újságírók Szövetségével közösen.

Az európai parlamenti képviselő közösségi oldalán azt írta: A Klubrádió elhallgattatásával a legnagyobb félelmeink igazolódtak be. 2019-ben fordultunk az Európai Bizottsághoz, hogy vizsgálja ki, a Fidesz igazságtalanul ismét a saját embereivel töltötte fel a Médiatanácsot.

Már régen kiderült, hogy a tanács tagjai egyetlen feladatot kaptak Orbán Viktortól: azt, hogy felszámolják a médiaszabadság utolsó magyarországi bástyáit is. Ha azonban ez ellen valaki tiltakozni és fellebbezni szeretne, nincs kihez fordulni az Európai Bizottságon kívül.
Kapcsolódó

Az EP-képviselő hangsúlyozta: a magyar kormánynak szeptember 19-ig lett volna ideje az audiovizuális szolgáltatásokról szóló irányelv nemzeti jogba ültetésére. Ez az EU-s irányelv kimondja, hogy a médiával foglalkozó nemzeti hatóságok, így a Médiatanács is, függetlenek kell legyenek a kormányzattól, a hatáskörüket pedig pártatlanul és átláthatóan kell ellássák.

A Médiatanács egyiknek sem felel meg Donáth Anna szerint. Hozzátette: a haveri propagandát minden eszközével támogatja a Fidesz, míg az utolsó nem kormánypárti rádiót adminisztrációs eszközökkel akadályozza.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here