Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A járvány második hullámának felszálló ágában vagyunk, ma már egymást is figyelmeztetik az emberek a szabályok betartására – hangzott el az operatív törzs pénteki tájékoztatóján. A pozitív esetek számának emelkedésével a kórházban ápoltak száma is növekszik, és 4-5 héten belül az elhunytak számának emelkedésére is készülni kell – közölte Müller Cecília.

Pénteken is online sajtótájékoztatót tartott az operatív törzs a magyarországi járványhelyzet alakulásáról.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a sajtótájékoztatón elmondta: a második hullám felszálló szakaszában vagyunk. Müller ismertette, hogy ma már egymást is figyelmeztetik az emberek a szabályok betartására, amit nagyon köszön mindenkinek. Beszámolt róla, hogy járványügyi készültség van, ilyenkor koncentrált intézkedésekre van szükség, és az egészségügyi dolgozóknak is köszönetet mondott a helytállásért.

Az elmúlt 24 órában 927 magyarnál mutatták ki a koronavírust, kilencen életüket vesztették. Többüknél daganatos megbetegedés volt az alapbetegség, mindannyian 57 év felettiek voltak.

Ügyelni kell a higiéniai szabályok betartására, mert az idősebb vagy krónikus megbetegedésekben szenvedőknél súlyosabb lefolyással jelentkezhet a koronavírus, ők nagyobb veszélyben vannak. Müller Cecília elmondta, már korábban felállították azon egészségügyi intézmények listáját, amelyek a gyanús esetekkel foglalkoznak.

Ha itt beigazolódik a betegség, a Covid-ellátó központokban kezelik a betegeket. Kiemelte: nagyon fontos a megfelelő, 20-30 másodpercig tartó kézmosás, a hüvelyk ujjat sem szabad kihagyni. Csak engedélyszámmal rendelkező fertőtlenítőszereket szabad használni, ez a szám a címkén található – tette hozzá.

Müller Cecília közölte azt is: térítéses teszteket már alig kérnek, mivel a nyár elteltével kevesebben térnek haza külföldről, így csökkent a térítéses PCR-tesztek száma is.

Beszélt arról is, hogy most is, mint a kezdetek óta, a WHO iránymutatásai alapján járnak el. Müller Cecília elmondta azt is: matematikai modellek és járványügyi alapvetések alapján számolnak.

Ha nő a fertőzöttek száma, nő a halálozások száma is. Így egyelőre úgy tűnik: a fertőzöttek számának növekedése miatt 4-5 hét múlva valóban emelkedhet a halálozások száma is.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here