Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hol van a Fidelitas?- hangzott el a Fidesz közeli Hír TV Keménymag című műsorában a Fidesz ifjúsági szervezetével kritikus kérdés. Tovább növekszik a generációs feszültség a Fidesz-világban

Tovább növekszik a generációs feszültség a Fidesz-világban, az ellentétek már olyan mélyek, hogy a héten a Fidesz-közeli Hír TV Keménymag című műsorában több alkalommal is nyíltan kritizálták a Fidesz ifjúsági szervezetének teljesítményét:

„Ha már itt a keménységnél tartunk, sokaknak hiányzik a Fidelitas. Ugye nem is a Fidelitas, hanem az Identitás (egy szélső jobbos ifi csapat) csináltak valami performance-ot a színművészeti előtt”- fogalmazta meg a Fidesz ifjúsági szervezetével kapcsolatos kritikát Velkovics Vilmos.

Megkérdeztünk egy, az ifjúsági szervezetek világára rálátó szakértőt, hogy vajon milyen okok húzódhatnak a generációs feszültségek mögött?

Szakértőnk elmondta, hogy a kutatásokból látható, hogy a Fidesz gyakorlatilag elvesztette a támogatottságát a fiatalok között. Sokan ezekért a katasztrofális számokért a Fidelitast tehetik felelőssé. Miközben igazából, a Fidelitasnak nem sok ráhatása van a kormányzati politikára, ráadásul a Fidesz ifik látják, hogy  egyszerűen a Fidesz igencsak antidemokratikus és avitas politikája taszítja el a fiatalokat, s mára már cikki fideszesnek lenni.

A Fidesz ezt a problémát megpróbálta kezelni, de rosszul: a 2019-es önkormányzati vereség után sietve távozott a Fidelitas addigi elnöke Böröcz László, ám nem a szervezet berkeiből érkezett a következő elnök, hanem a kormányzathoz közeli Illés Boglárkát, korábbi ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárt ejtőernyőztették az ifi szervezet élére.

A Fidelitas berkekből azt lehetett hallani, hogy igazából ez egy PR lépés volt, ugyanis az ellenzéknél sok attraktív fiatal lány politizál, ezzel mutatná a Fidesz, hogy náluk is van ilyen. Ám ez nem magyarázat arra, hogy miért egy olyan valaki lett a Fidelitas elnöke, akinek korábban nem sok köze volt a szervezethez, miközben lett volna női alternatíva szervezeten belül is.

Ráadásul egy külsős elnök személye konfliktusokat szülhet, sok régebbi vezető sértődhet meg egy ejtőernyős érkezésétől, vagy csak szimplán demotiváltá válhatnak a szervezet alsóbb vezetői: minek dolgozunk, ha úgyis a fejünkre ültetnek valakit?

Ezt még tetézi, hogy a 2019-es önkormányzati választás nagy vesztese a Fidelitas, ahol az ellenzék nyert szinte az összes önkormányzatból kiszorult a szervezet képviselője.

Egy másik generációs ellentét is húzódhat a Fidesz-világban. Méghozzá a Hír TV- Pesti TV szakadás, ahol kvázi Fideszék fiataljai otthagyták az idősebb generációt és új médiát alakítottak.

Összegezve a generációs ellentét mögött tehát az a tény áll, hogy a Fidesz gyakorlatilag teljesen elvesztette a fiatalokat és most megy generációs alapon az egymásra mutogatás, hogy ki a hibás ezért.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy beindult az egymásra mutogatás Fideszéknél, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Fideszék képtelenek megszólítani a fiatalokat.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here