Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormányhivatal határozata szerint csak az intenzív szakdolgozókból egy tucatot kell a Covid-ellátásra kijelölt kórházakba küldeniük.

A budapesti Uzsoki utcai kórházból folyamatosan vezénylik át az intenzív terápiás szakdolgozókat más koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézményekbe, derül ki a Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő által megosztott dokumentumokból – írta meg elsőnek a hvg.hu.

A szeptember 24-i rendelet értelmében az Uzsokinak 5 szakápolót, 3 intenzív szakorvost, 2 intenzív/belgyógyász rezidenst kell küldenie a Dél-Pesti Centrumkórházba, Szent János kórházba 4 intenzív szakápolót, 1 belgyógyász szakorvost, míg az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe 2 szakápolót és 2 belgyógyász szakorvost.

Kunetz közösségi oldalán azt írja: Nagyon úgy tűnik, hogy nem szeretik az EMMI-nél az Uzsoki Kórházat. Bár más egészségügyi intézményekből is kérnek segítséget a jól felkészült, vagy felkészített COVID üzemmódra kapcsolt intézmények, de ritka kivéreztetésnek lehetünk tanúi az Uzsoki kapcsán.

A legújabb határozat alapján a 23 intenzív terápiás szakdolgozóból 4-et, szakapolóból pedig, 5-öt kell vezényléssel átengedniük olyan intézményekbe, ahol a szemmel láthatóan nem készültek fel az EMMI COVID átalakítási ötletelésére.

A kilenc ápoló mellett a 27 intenzív terápiás (szintén a kórház honlapjáról az adat) orvosból 3-at kell még adniuk ezen COVID intézményeknek. Így összesen csak az intenzív osztályról 12 fő fog elvezényelődni.

A szakértő közölte: Hacsak nem találnak más osztályokról is intenzív terápiás végzettségű orvosokat, ápolókat, ami ebben az esetben, ha valóban az intenzív osztályt fogja terhelni a vezénylés, egyben azt is jelenti, hogy valószínűleg az eddigi kapacitást megfelezik, műtéteket állítanak le, betegeket küldenek máshova.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtöki közleményében elismerte, hogy szerdán több kórházból is orvosokat, szakápolókat vezényelt a járványügyi hatóság az elsődlegesen kijelölt intézményekbe a növekvő számú súlyos betegek kezelésére. Ezek Budapesten jelenleg a Dél-pesti Centrum Kórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Szent János Kórház – teszi hozzá a HVG.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here