Láthattuk: amitől félnek, az a tömeges harag,. Hiánya a közönynek, amelyben reménykedtek.- írja Lendvai Ildikó Facebookon, annak kapcsán, hogy Orbánék a napokban visszavonták azt a döntésüket, amivel Iványi Gábor egyházának iskoláitól megvonták a támogatást. Íme Lendvai teljes helyzetelemző írása: 

Nagyon sok jó ember lakik ebben az országban. Nagy munkájába telhet a kormánynak, hogy akit tud, mégis gyűlöletre hergeljen. Máris 60 millió forint gyűlt össze Iványiék számláján.

Annak, hogy ilyen sokakat háborított fel a nélkülözőket segítő óvodák, iskolák, idősotthonok, hajléktalanszálló, népkonyha ellehetetlenítése, még egy eredménye lett. Odafent megijedtek a botránytól. Túl nagy volt, túl sok volt, pláne a Színművészeti esetével és a szegény gyerekeket tanító iskoláktól megvont támogatással együtt. Átmenetileg visszavonultak.

Az ú.n. Nemzeti Közművek -nyilván felsőbb ukázt kérve- áprilisig kegyelmet adott: addig nem kapcsolják ki a gázt. Áprilisban meglátják. Mi pedig azt látjuk meg: szíveskedik-e addig kifizetni az állam a sokmilliárdos adósságát, amelynek töredékéből fedezhető volna Iványiék számlatartozása.

Vigyázat: figyelünk! Láthattuk: amitől félnek, az a tömeges harag,. Hiánya a közönynek, amelyben reménykedtek. A beszéden túl a tettek. A védelem gyűrűje, amit a nekünk fontos dolgok köré vonunk.Tartsuk hát melegen – nem a puskaport. De a cselekvés hajlandóságát igen.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here