Ma tartották Romániában az önkormányzati választásokat és bár még nem végleges eredmények alapján, de szinte borítékolható, hogy újra magyart választottak az Erdélyi város élére, méghozzá nem kicsi arányban, közel 40 százalékot vert a második helyen szeplő jelöltre.

30 évvel a marosvásárhelyi fekete március után, és 20 évnyi Dorin Florea vezetés után magyar polgármestere lesz Marosvásárhelynek, méghozzá nem is gyenge győzelemmel.

Soós Zoltán aki 4 éve épphogy csak kikapott, jelenleg a szavazatok több mint 60 százalékával vezet, úgy hogy Vásárhelyen a magyar lakosság aránya körülbelül 40 százalék.

A Transindex.ro szerint Soós Zoltán a szavazókörök többségében már biztosan nyert. 85 szavazókör közül,  már zöme beérkezett , ezekből 61-et már biztosan megnyert Soós.

22 óra 30 perckor ez az állás:
Soós Zoltán (független jelölt) – 21 265 (61%)
Claudiu Maior (Pro Romania jelöltje) – 6 114 (17%)
Theodora Benedek (PNL jelöltje) – 4 869 (14%)
Marius Pașcan (PMP jel0ltje) – 2 847 (8%)

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here