Rossz hír Vityának, hogy szépen alakul az ellenzéki együttműködés a 2022-es választásokra. Az MSZP, a DK, a Jobbik és a Párbeszéd után most az LMP jelentette be, hogy azt szeretné, hogy előválasztáson legyen kiválasztva az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Az LMP célja, hogy az ellenzéki pártokkal közösen győzze le a jelenlegi kormányt a 2022-es országgyűlési választáson – jelentették be a párt társelnökei szombaton Budapesten, online is közvetített sajtótájékoztatójukon.

Schmuck Erzsébet az LMP országos politikai tanácsának döntéséről beszámolva hangsúlyozta, alapfeltételnek tartják, hogy az ellenzék minden egyéni választókerületben egy jelöltet állítson a kormányoldallal szemben, az ő személyükről pedig – a miniszterelnök-jelölthöz hasonlóan – előválasztásnak kell döntenie.

Az LMP olyan ellenzéki miniszterelnök-jelöltet támogat, aki egyetért a zöld célokkal és azoknak megfelelően kormányoz majd – tette hozzá. Schmuck Erzsébet rendkívül fontosnak nevezte, hogy a közös ellenzéki kormányprogramnak olyan fenntartható Magyarország kialakítása legyen a célja, ahol elsőbbséget élvez a szociális és ökológiai válság kezelése, a klímaváltozás megfékezése.

Augusztus végén a Jobbik is letette a garast az előválasztás mellet, az ellenzéki párt akkor leszögezte, azt akarják, hogy minden választókerületben egy ellenzéki jelölt induljon; az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltet állítson; a képviselőjelöltek és a miniszterelnökjelölt személyéről előválasztáson döntsenek;.

Az MSZP jelentette be elsőként, még júliusban, hogy előválasztást kezdeményez mind a 106 egyéni választókerületben és előválasztással jelölnek miniszterelnök-jelöltet, majd augusztus elején Gyurcsány Ferenc jelzete, hogy „nem kizárt”, hogy Dobrev Klára lesz a miniszterelnöki előválasztáson a DK jelöltje.

Rossz hír ez Vityának, ugyanis az ellenzéki oldal legtöbb szereplője a civakodás helyett -bölcsen- az ellenzék híveire bízná, hogy ők válasszák ki ki legyen Orbán kihívója.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here