Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője a Parlamentben, az azonnali kérdések keretében azt állította, hogy a magyar kormány nem látja a valóságot, különben nem mondana olyat, hogy többen dolgoznak, mint januárban.

“A Matolcsy-féle MNB elemzése szerint – gondolom őket még maguk sem tartják liberális fészekben – a bértámogatási program kifutása valamint a járvány elhúzódása miatt a munkanélküliségi ráta 5,2-6,3 között emelkedik. Más elemzések szerint az emberek 15 százaléka vesztette el az állását”- állította Arató.

“Mit tesz tehát a kormány? Semmit! Még azt a szerény munkahelyvédelmi támogatást is megszüntették, ami mostanáig járt. Nyakunkba a járvány második hulláma, ami az egészségünk mellett a munkahelyeinket is veszélyezteti. Mikor száll ki a kormány végre a helikopterekből és repülőgépekből, és mikor foglalkozik végre az ország érdemi problémáival?”- fejezte be a miniszterelnöknek címzett kérdést Arató.

Orbán Viktor távolléte miatt Gulyás Gergely miniszter válaszolt a DK-s képviselőnek. Gulyás megjegyezte, hogy a DK eddig elfogadta a KSH statisztikáit, bár lehet, hogy a válság sok minden mellett ezen is változtatott. A miniszter ezért azt javasolta, hogy tekintsék meg a legfrissebb KSH foglalkoztatási adatokat, amelyekben azt fogja látni, hogy augusztusi adat szerint 4 millió 510 ezernél többen dolgoznak itthon. Gulyás szerint ez azt mutatja, hogy több 10 ezerrel többen dolgoznak, mint idén januárban.

“ Az ország munkaerőpiaca számtalan nehézséggel, számtalan szektorban sokat veszítve, részben részmunkaidővel, de jó állapotban élte túl eddig a járvány első hullámát, és pillanatnyilag úgy tűnik, a most kezdődő második hullámot is” – szögezte le Gulyás.

Ettől még a kormány több mint egymillió álláshely megőrzéséhez járult hozzá célzott támogatással. “Arra szeretném felhívni a figyelmét, miután ön Gyurcsány Ferenc pártjának a tagja, hogy most egy világgazdasági válság időszakában Magyarországon mintegy 900 ezren dolgoznak többen, mint Gyurcsány-kormány alatt. Ehhez mérje képviselő úr azt a mércét, amit rajtunk számon kíván kérni”- zárta le válaszát Gulyás.

Arató Gergely erre úgy reagált, hogy a kormány tehetetlenségének biztos jele, ha a válaszukban nem a kérdésre felelnek, hanem visszafelé mutogatnak.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here