Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több, a koronavírus és a járvány által okozott gazdasági problémákat célzó programpont is szerepel a Fővárosi Közgyűlés ülésének napirendjén- készített összeállítást a piacesprofit.hu nevű szakportál, melyből kiderül, hogy míg Orbánék alig tesznek valami a bajban lévő gazdaságért, Karácsonyék hatalmas mentőövet dobnak a vendéglátósoknak és taxisoknak.

A határzár és a külföldi vendégek elmaradása a turizmus terén a fővárost érinti a legérzékenyebben, ezt pedig még tovább nehezítette a nemrég bevezetett 23 órás záróra, amely a vendéglátóegységek helyzetét tovább rontotta, ezért szakmai oldalról már régóta komoly igény mutatkozik arra, hogy valamilyen állami vagy önkormányzati segítség érkezzen.

A főváros már a járvány első hulláma alatt is nyújtott hasonló kedvezményeket, amennyiben az előterjesztéseket megszavazzák, jövő tavaszig némileg fellélegezhetnek az ágazati cégek, hiszen nem kis segítséget kapnak Karácsonyéktól: 90 illetve 70 százalékos kedvezményeket vehetnek majd igénybe.

Az előterjesztés úgy fogalmaz, hogy: A Fővárosi Önkormányzat a tulajdonában álló erőforrások hasznosítása során – a járvány első hullámához hasonlóan – a szektor számára segítséget kíván nyújtani azzal, hogy az ingatlanok bérleti díjából, illetve a közterület-használati díjból az ágazat mikro- és kisvállalkozásai számára kedvezményt ad.

Mint írják, ez törvényességi okokból legfeljebb 90 százalékos kedvezményt jelenthet. A támogatás kifejezetten a turisztikai ágazatot célozza, és mértékét az árbevétel-csökkenés arányában határozzák majd meg, azzal a kikötéssel kiegészítve, hogy a bérlőnél augusztus 31. napjáig nem történhetett érdemi elbocsátás.

A főváros emellett arra is felszólítaná az önkormányzati cégeket és intézményeket, hogy az általuk bérbeadott ingatlanok esetében ugyanezen kedvezményeket biztosítsák.

Az önkormányzat a vendéglátó teraszok után fizetendő közterület-használati hozzájárulásból jövő év március 31-ig 90 százalékos kedvezményt adna, kiemelve, hogy a szabadtéri vendéglátás esetén a fertőzés átadásának veszélye kisebb, így a teraszok működését ösztönözni szükséges.

A Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (FŐÉT) megállapodása szerint a taxik drosztdíjaiból is 70 százalékos kedvezményt nyújthatnak, ez a 2021-es összegből kerülne jóváírásra. A taxisok esetében különösen fontos lenne mindez, hiszen a vállalkozóknak korábban szinte csak a mára már kifutott kata-mentesség jelentett segítséget.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Karácsonyék úgy is segítenek a bajba jutott szektornak, hogy Fideszék mindent megtesznek, hogy ellehetetlenüljenek, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa míg Orbánék alig tesznek valamit a romokban lévő gazdássággal, Karácsonyék 90 százalékos kedvezményt adnak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here