Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy Magyarországot és a magyar embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával. Orbán Viktor álláspontja szerint az EU-biztosnak a tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges. Szél Bernadett szerint ócska trükk Orbán akciója az EU-biztos ellen – írja a 24.hu.

Szél Bernadett egyáltalán nem tartja véletlennek Orbán Viktor mostani támadását Vera Jourová ellen – számolt be kedden a 24.hu. A független képviselő közösségi oldalán azt írja, a kormányfő előre megágyaz annak a kormányzati kommunikációnak, amely majd politikailag elfogultnak minősíti az Európai Bizottság minden bizonnyal elmarasztaló jogállamisági jelentését.

Íme, Szél Bernadett teljes bejegyzése:

Nem véletlen Orbán Viktor egész pályás letámadása Vera Jourová alapjogi biztos ellen. Ő felel ugyanis azokért a jogállamisági jelentésekért, amiket jövő hét elején hoz nyilvánosságra az Európai Bizottság. Jó előre meg akarnak ágyazni annak a kormányzati kommunikációnak, ami majd politikailag elfogultnak minősíti a minden bizonnyal elmarasztaló jogállamisági jelentést. Átlátszó trükk ez.

Ha már most azt mondják, Jourová elfogultan bírálja a magyar kormányt, akkor a jelentés megállapításait egy laza mozdulattal söpörhetik le az asztalról, mondván: politikai támadás ez, a jogállamisági jelentés pedig egy politikai furkósbot, semmi más, Jourovának valami baja van velünk, különben is liberális. Orbán Viktor módszereit mára mindenki kiismerhette: a miniszterelnök nem vitázik, nem érvel, nem tényeket állít szembe tényekkel. Ő a vitázó fél hitelességét ássa alá, hátsó, politikai szándékokat tulajdonítva neki. Ócska trükk.

Annak is megvan a maga diszkrét bája, hogy még Orbán Viktor hivatkozik az EU alapszerződéseire és alapértékeire. Ő, aki szisztematikusan semmibe veszi azokat. Aki módszeresen felszámolja a tisztességes politikai verseny feltételeit, felismerhetetlenségig szűkítve a sajtószabadságot és irdatlan propagandagépezetet működtetve közpénzen, aki megszáll minden független intézményt, kiiktatva gyakorlatilag az összes hatalmi féket és ellensúlyt, és aki kilopja még a szemünket is, hogy saját és oligarchái kezében hatalmas vagyonokat halmozzon fel.

Orbán Viktor és az uniós alapértékek csak egyféleképpen szerepelhetnek egy mondatban: amikor azok semmibe vételéről van szó. Más összefüggés nincs és ne is merészeljen arra hivatkozni egyetlen percig sem.

És még valami. Orbán maga mondta, hogy illiberális demokráciát épít: az pedig azt jelenti, hogy megvonjuk a kisebbség jogait és totális hatalmat építünk ki a többségre hivatkozva. Egy illiberális rendszerben leépítik a sajtószabadságot, a szólásszabadságot és minden autonómiát a társadalomban.

Ebben a rendszerben nem a hatalom van alárendelve a jognak, hanem a jog a hatalomnak. Ha Orbán illiberális rendszert épít, akkor vállalja fel: igen, valóban nem felel meg a nyugati mércének, az uniós alapértékeknek, a liberális demokrácia elvárásainak. Márpedig az unió anno ezekre az alapokra épült — utólag nem lehet ezeket átértelmezni.

Most legyen bátor Orbán Viktor és most vállalja fel az illiberalizmusát, vállalja fel, hogy nem tiszteli a szabadságjogokat, mert nem hisz bennük, vállalja fel torz nézeteit — és annak következményeit! Tettek és következmények — ez a világ rendje!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here