Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete követeli, hogy a kabinet intézkedjen a ki nem fizetett túlórákról, és vonja vissza a logikátlan és veszélyeztető járványügyi intézkedéseit, különben megtagadják a munkafelvételt.

Ma Magyarországon nem biztosítottak a közoktatás területén a biztonságos és egészséges munkavégzés feltételei – írja a kabinethez intézet kiáltványában a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége. A szövetség kiáltványát a nedolgozzingyen holnapon tették közé, ez a portál a PDSZ tájékoztató és kampányoldala.

 

A PDSZ követeli, hogy a kormány haladéktalanul hozzon döntéseket annak érdekében, hogy a munkáltatók meg tudjanak felelni a munka törvénykönyve 51. § (4) bekezdésében foglalt kötelezettségüknek, amely előírja számukra – a köznevelési intézményekben dolgozók esetében is -, hogy:   biztosítsák az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeit!

Az oktatási intézményekben nem biztosított a távolságtartás, a tankerületek nem partnerek a 100 százalékos táppénz megítélésében, a megfertőződések még több többletmunkát jelentenek, mivel a karanténba került csoportok miatt a hagyományos oktatás digitális oktatással kell kiegészüljön.

Követeléseik így néznek ki:

Ahol a településen megjelent a koronavírus-fertőzés, az általános iskola felső tagozatán és a középiskolákban rendeljenek el digitális munkarendet!

Az általános iskola alsó tagozatán, valamint az óvodákban és a pedagógiai szakszolgálatokban biztosítsák a kiscsoportos munka tárgyi és személyi feltételeit!

A logopédusok a szűrési időszakban ne váltogassák a helyszíneket! Egy intézményben legyenek addig, amíg be nem fejezték az adott helyen az összes gyermek felmérését!

Ha valamelyik csoportban felmerül a fertőzöttség, ott addig ne legyen kötelező a logopédiai szűrés, amíg a munkáltató nem biztosít tesztelést. Az utazó hálózatokban maximálják a napi intézményszámot!

Legyen elegendő nevelő-oktatómunkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatott, hogy a kiscsoportokban a gyermekfelügyelet biztosított legyen!

A fertőtlenítés és hőmérőzés nem pedagógus-munkakörbe tartozó feladat, nem beszélve arról, hogy a hőmérőzésnél nem tartható a biztonságos távolság, ezért védőfelszerelés nélkül ez is veszélyeztető tényező, bárki végzi is.

Az intézményekben dolgozókat rendszeresen teszteljék!

Azok a gyermekek, akikkel egy háztartásban lakó karanténba kerültek, ne látogassa mindaddig az intézményt, amíg a fertőzést továbbadhatja!

A fertőzés közintézményekben történő megjelenésével kapcsolatos adatok, az azokban elrendelt járványügyi intézkedések, teljes vagy részleges intézményi járványügyi korlátozások és egyéb, az intézményekre vonatkozó intézkedések közérdekű adatok. Ezek nyilvánossága kiemelkedő fontosságú ahhoz, hogy a munkavállalók informált döntéseket hozhassanak arról, fennállnak-e az egészséges és biztonságos munkakörnyezethez szükséges feltételek. Az intézményekben eszközölt járványügyi intézkedések listáját, az intézmények megjelölésével együtt, napi rendszerességgel tegye közzé a kormány a koronavirus.gov.hu oldalon!

Amennyiben ezek – az intézményrendszer összeomlásának elkerülése érdekében – nem teljesülnek a dolgozókat arra fogják felszólítani, hogy a biztonságos munkakörülmények megteremtéséig a fenti jogukkal élve tagadják meg a munkát!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here