Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Levelet írt a Magyar Orvosi Kamara Kásler Miklósnak a bértáblával kapcsolatban – vette észre a hvg.hu. Kifogásolják, hogy a törvény nem terjed ki azokra, akik vállalkozóként működnek, valamint az alapítványoknál, kht.-knál és magánszolgáltatóknál dolgozó alkalmazottakra, illetve a fizetésemelés 20 százaléka lefelé elvonható.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) nem fogadja el a törvénytervezet bértáblával kapcsolatos részét – derül ki abból a levélből, amelyet a kamara küldött Kásler Miklós, emberi erőforrások miniszterének. Kifogásolják, hogy a törvény nem terjed ki azokra, akik vállalkozóként működnek, valamint az alapítványoknál, kht.-knál és magánszolgáltatóknál dolgozó alkalmazottakra.

Azt írják, azzal egyetértenek, hogy az alapellátásban dolgozókat nem kell kötelezően e törvény hatálya alá vonni, „de számukra – nem e törvényben, de elfogadásával párhuzamosan – sürgetően szükséges a hasonló jövedelem biztosításának ígéretét adni”.

A kamara elfogadja, hogy szükséges korlátozni a másodállás vállalását, de a szervezet szerint ennek feltételeit kormányrendeletben kell rögzíteni, hogy a döntés ne az elbíráló egyedi megítélésén alapuljon.

Azonban rejt egy igazi Orbáni trükköt a törvény, a fizetés emelés alapja az Orvosi Kamara bértáblája, de ettől  a törvény szerint akár 20 százalékkal el lehet térni lefelé. Magyarul, ami fizetés emelést ad, az csak virtuális, ugyanis annak a 20 százaléka lecsippenthető. Az Orvosi Kamara szerint ez elfogadhatatlan.

Pontosítás: Itt korábban egy picit pontatlanul írtuk, hogy hogy lehet az eltérés 40 százalék is lefelé. Valóban lehet két ugyanolyan jogállású orvos bére között 40 százalékos eltérés is lefelé, de ez úgy jön ki, hogy a törvény szerint a MOK bértáblájától + és- 20 százalékkal lehet eltérni.  Magyarul a béremelés csak 20 százaléka csippenthető le.

Gond az is, hogy a bértábla nem kezeli a képesítésbeli különbségeket. „Bár a szakvizsga nélkül dolgozó orvosok száma elenyésző, de számukra a szakorvosokkal azonos bér adása indokolatlan és a szakmai fejlődés, valamint az egyetemi karrier érdekében a tudományos fokozat vagy az egyetemi karrier választásának meg kell jelenni a jövedelem különbségben.”- írj a MOK levelében

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here