Gulyás Márton, a Partizán youtube csatorna ismert videósa legújabb összeállításban, konkrétan 20 percen keresztül azt sorolja, hogy Orbánék hogyan ásták alá a jogállamot.

Orbánék 10 éve kormányoznak és nem is volt olyan évük, hogy ne léptek volna valamit, hogy lebontsák a magyar jogállam kereteit. Így Gulyásnak -sajnos- nem volt nehéz dolga legújabb videójának összeállításakor.

Az ismert videós az elején tisztázza: Hogy jogállamnak tekinthető-e egy ország, az nem dönthető el feketén-fehéren. Mégsem kell hosszan magyarázni, hogy mondjuk Belarusz e téren rosszabbul teljesít, mint Hollandia.

Majd Gulyás bemutatja a világ ismert diktátorait, akik mindegyik arról beszél mekkora demokrácia van az országában.

A korrupció elleni fellépés hatékonysága, a sajtószabadság érvényesülése vagy az igazságszolgáltatás függetlensége összetett kérdések, ám nagyon is mérhetők. Az Európai Bizottság pár napja jogállamisági bizonyítványt osztott a tagállamoknak, és a Fidesz, amelyik ’89-ben még harcosan küzdött a jogállamért, most tajtékzik. Nem véletlenül: a brüsszeli vita tétje sok ezer milliárd forint.

A videó bemutatja, hogyan mászott bele a NER a bíróságok, az ügyészség szervezetébe, hogyan döntött Szájer felesége a bírók kinevezéséről. De a média bedarálásáról is szó esik, meg a gránit szilárdságú alaptörvényünkről is.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here