Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dr. Tóth Bertalan az MSZP elnöke és frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában elégen világosan kifejtette, hogy miről szól a Fidesz politikája: Önök csak a tíz év alatt összeharácsolt zsákmányukat féltik.

Íme Tóth Bertalan teljes beszéde:

Tisztelt Képviselőtársaim!

Az Európai Bizottság múlt héten nyilvánosságra hozta a tagállamokra vonatkozó jogállamisági értékelését. A Fidesz-kormányt ért bírálatok számunkra nem okoztak meglepetést, mégis a Fidesz erős vádaskodásba és vagdalkozásba kezdett. Támadták a jogállami követelményrendszert, le akarták mondatni Vera Jourovát, a jogállamiság betartatásáért felelős uniós biztost.

Tudják, erről a képmutató cirkuszról az jutott eszembe, mint amikor egy boltban valaki követelni kezdi, hogy szereljék le a lopásgátló kapukat! Ilyenkor mindenki arra gondol – és joggal! –, hogy az illető lopni akar.

Hiszen ha nem így lenne, miért zavarnák a riasztóberendezések?  Ugyanez a helyzet, amikor a Fidesz a jogállami kritériumok alkalmazása ellen tiltakozik.
Önök pont ezzel a tiltakozással buktatják le magukat! Ezzel a tiltakozással árulják el, hogy valójában korruptak, antidemokratikusak és harácsolóak.

Tisztelt Képviselőtársaim!

Önök azt mondják, hogy a liberális demokráciát meghaladta az illiberális demokrácia. Önök szerint ez is jogállam, hiszen a törvények uralkodnak. Csakhogy a jogállam az Önök felfogásában azt jelenti, hogy egy szűk kisebbség – jelen esetben a fideszes elit – érdekeit védi a jog. Az Önök által hozott törvényeknek az a célja, hogy a hatalom érdekeit védje. Önök azért hoznak törvényeket, hogy azzal saját hatalmukat, saját lopásaikat, visszaéléseiket, bűneiket legalizálják.

Ezzel szemben mi a szociális demokráciában hiszünk – amelyet a Magyar Szocialista Párt képvisel, és egy sikeres kormányváltást követően be kíván vezetni. A szociális demokráciában a jog az emberek érdekeit védi a hatalommal szemben.

A mi értelmezésünkben jogállamról ott beszélhetünk, ahol
– ha a munkádat elvesztetted, az adódból eltartott kormányod segít rajtad, hogy túlélhess;
– nem vihet el a rendőr egy kormányt kritizáló Facebook bejegyzés miatt!
– nem szüntetnek meg független újságokat és rádiókat!
– nem veszik el az egyetemek önállóságát!
– nem alattvalókat nevelnek a gyermekeidből.
– a Munka Törvénykönyve nem teszi kiszolgáltatottá a dolgozókat!
– a választásokon senkinek nem kell lefotóznia a szavazólapját!

Mondjuk ki: a Fidesz az önkényuralmi rendszerét védi, és egy párhuzamos valóságot épít.
A kevésről azt mondják, hogy elég, a nincsről azt, hogy van, és a lopásról azt, hogy kormányzás. Ezt azonban nem lehet a végtelenségig folytatni! A hazugság paravánja sohasem takarhatja el a teljes igazságot!

Önök úgy félnek bármilyen külső vizsgálattól, az Európai Ügyészségtől, mint ördög a tömjénfüsttől. Önök azért hozták létre az illiberális államot, hogy Magyarország határain belül szabadon lophassanak.

Ezért fideszes a legfőbb ügyész, ezért fideszes a közmédia, ezért fideszes az Alkotmánybíróság, ezért fideszes mindenki, aki ellenőrizhetné a kormányt.
Aki a magyar jogállamiságot kéri számon, az az önök lopásra épülő hatalmát veszélyezteti!
Ezért hőbörögnek most az Európai Unió jogállamisági jelentésért felelős biztosa ellen!

A Fidesz és Orbán Viktor a jogállamiság vizsgálatától való félelmében eljátssza, hogy Magyarországot megtámadták és megsértették.Pedig ilyesmiről szó sincs. Önök csak a tíz év alatt összeharácsolt zsákmányukat féltik. Ez az egyszerű igazság. A Fidesz-kormány ugyanolyan, mint az a tolvaj, akinek tele van a zsebe lopott holmival, és ezért le akarja szereltetni a lopásgátló kapukat

Tisztelt Képviselőtársaim!
Ki kell mondanunk, hogy az a köztársaság, ami most van, az csak formájában köztársaság – egy alaki köztársaság –, ami valójában egy önkényuralmi rendszer, amit fel kell számolnunk!

Éppen ezért a Magyar Szocialista Párt számára ez azt is jelenti, hogy valódi szabadságharcot kell folytatnunk, és bízom abban, hogy ebben a szabadságharcban nem leszünk egyedül!

A demokrácia, a hatalommegosztás, a szabadságjogok, a szociális jogok és a jogállamiság újjáépítése nem lehet vita tárgya. Kezdjük el! Közös jövőnkért, Magyarországért!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here