Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dúró Dóra, a széljobbos Mi hazánk politikusa, a közelmúltban a Meseország mindenkié című mesekönyvet darálta le, és a papíron ellenzéki, valójában a kormánypártokkal meglehetősen szívélyes kapcsolatban álló szélsőjobboldali párt akcióján keletkezett hullámokat pedig még Orbán Viktor miniszterelnök is meglovagolta a közmédiában. Ennek az összekacsintásnak hála, zúdul a gyűlölet a könyvesboltosokra.

Orbán Viktornak ismét sikerült egy gyékényre kerülni a szélső jobbal, ennek a frigynek hála zúdul a gyűlölet  a könyvesboltokra és az ott dolgozókra. A szakma pedig tiltakozik.

A Magvető Kiadó munkatársai Facebookon közölték, hogy „szolidaritásukat és együttérzésüket szeretnék kifejezni mindazon írókkal, akiknek írásait megsemmisítik, mindazokkal a könyvesboltosokkal, akiknek munkáját fenyegetik, és mindazokkal az olvasókkal, akik – akárcsak mi – az olvasást a világra való nyitottság és kíváncsiság terepének gondolják”.

A kiállás apropóját az adta, hogy a közelmúltban Dúró Dóra ledarált egy könyvet, pénteken pedig széttépett egyet. A ‘darálni egy könyvet’ kifejezést amúgy a legtöbben eddig maximum olyan értelemben használták, hogy rendkívül gyorsan kiolvasták azt, de a szélsőjobboldali politikus esetében szó szerint kell érteni: tényleg megsemmisített egy könyvet, mert nem értett egyet a tartalmával.

„Amióta egy parlamenti képviselő a sajtó előtt ledarált egy neki nem tetsző mesekönyvet, megszaporodtak a fenyegetések és a jól szervezett verbális támadások a könyvkereskedők ellen is. Könyvterjesztők kapnak zaklató írásos és telefonüzeneteket, automata e-mail-bombák segítségével kísérlik megbénítani a levelezőrendszereket. Telefonon fenyegetnek könyvesboltokat – köztük olyanokat is, amelyek nem is árusítják a szóban forgó könyvet, de rákerültek valamely könyvellenes szervezet listájára.

Tegnap szóbeliből tettlegessé váltak a támadások: egy politikai szervezet valótlan tartalmú, uszító politikai feliratokat ragasztott azoknak a boltoknak az ajtajára, amelyről úgy vélte, hogy forgalmazzák a céltáblájukon szereplő könyvet. Ez már végképp nem politikai véleménynyilvánítás vagy kritika, hanem törvénysértés.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 225 éve működő magyar civil szervezetként türelmes és toleráns a könyvek tartalmi sokszínűségét elfogadni képtelen politikai szervezetekkel szemben. De van egy határ, amit nem lehet átlépni. Hagyják békén a könyvesboltokat!” – írták ebben.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here