Vezetőváltás várható a polgári hírszerzésért felelős Információs Hivatalnál (IH), írja a hvg.hu a parlament honlapján pénteken közzétett bizottsági napirendek alapján.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jövő kedd délelőtti zárt ülésén az első napirendi pont lesz Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok IH főigazgató-jelölti meghallgatása.

Az IH honlapja alapján Bunford Zsolt jelenleg elemző főigazgató-helyettesi posztot töltötte be, míg a főigazgató 2018 októbere óta Czukor József. Mint a lap írja, Czukor korábban is dolgozott már az IH-nál, 1993 és 1997 között főosztályvezetői, 2002 és 2004 között szintén főigazgatói tisztséget töltött be.

Rövid időn belül ez lehet a második vezércsere a titkosszolgálatok élén: a kémelhárítással és az állami tisztviselők átvilágításával foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjét, Kiss Zoltánt szeptember közepén váltotta le váratlanul Orbán Viktor, utódja Bárdos Szabolcs lett.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mond el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here