Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kereken egy hete jelentette be Orbán az orvosi béremelést, ami időközben kiderült nem más mint egy trükkhalmaz. Már akkor joggal kérdezték a neten, hogy hol van ilyenkor Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter?

Szemmel láthatólag Orbán Viktor nem nagyon engedte közel az orvosi bérek emelésének nevezett Fidesz-trükközéshez Kásler Miklós egészségügyért is felelős minisztert. Mostanra derült ki, hogy a komoly témától elvont miniszternek azért volt dolga: egy szingli-gyalázó törvényt készített elő.

A háttérbe tolt Kásler egy olyan rendeletmódosítást készített elő, ami megnehezíti, hogy az egyedülállók gyereket fogadhassanak örökbe. Pontosabban a törvény azokat is egyedülállónak minősíti, akik nem házasságban élnek. Ezzel nagyon megalázó helyzetbe hozva a szingli meddőséggel küzdő nőket és férfiakat.

A hvg.hu szúrta ki,  Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter most így írta át a törvény szövegét:

Ha az illetékességébe tartozó alkalmas örökbe fogadni szándékozók között nincs a gyermek számára megfelelő örökbe fogadni szándékozó házaspár, a szakszolgálat 5 munkanapon belül értesíti az országos örökbefogadást elősegítő szervet annak érdekében, hogy a gyermek házaspár általi örökbefogadását más szakszolgálat illetékességébe tartozó örökbe fogadni szándékozó házaspárok közvetítésével segítse elő. És csak ha ez az országos keresés is eredménytelen, akkor lehet szó arról, hogy egyedülálló legyen az örökbefogadó, feltéve, hogy az a gyermek érdekében áll.

A nem házas párokat a szöveg meg sem említi, mert őket is egyedülállóként kezeli, hiába élnek együtt.

Az fogadhat örökbe, akit arra a személyisége, anyagi helyzete, életkörülményei alkalmassá tesznek. A Polgári törvénykönyv most is úgy rendelkezik, hogy a kiskorú gyermek érdekében a gyámhatóság elsősorban a házasságban élő örökbefogadók általi örökbefogadást engedélyezi.

Úgy tűnik, hogy a rendelettel Kásler Miklós az „elsősorban” szót értelmezte, amely hátrányos helyzetbe hozza a gyerekre vágyó, de nem házasságban élő párokat – a férfi–nő élettársi párokat is, illetve az egyedülállókat – írja a lap.

Arról nem is beszélve, hogy egy szingli meddő nőt, akinek esetleg egy betegség miatt ki kellet venni a méhét, vagy egy férfit, akinél szintén betegség miatti operációt hajtottak végre ezzel a törvénnyel igen csak megalázó helyzetbe hozhatnak. Így joggal nevezhető ez a rendelkezés egy szingli-gyalázó törvénynek.

Az meg már csak külön hab a tortán, hogy Fideszék ezzel törvénnyel nem csak a szinglikbe rúgtak, hanem a saját miniszterükbe is.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here