Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor szerint a német nyelvterületen nagyobb a korrupció, mint Magyarországon. A miniszterelnök az Európai Parlament baloldali alelnökének kijelentéseire reagálva beszélt az osztrák és a németországi korrupciós viszonyokról. Most korrupciófigyelő szervezetek tényekkel buktatták le Orbán mellébeszélését.

Az ATV-nek nyilatkozó korrupciófigyelő szervezetek szerint a nyugat-európai és a hazai viszonyok között az a különbség, hogy amíg más országokban rendszerhiba a visszaélés, addig Magyarországon a rendszer alapvető része a korrupció.

„Az emberek magukból indulnak ki, azt nem tudják persze, hogy most éppen történt-e korrupció vagy sem, de hogy történhetett volna, az biztos.” – szokásos péntek reggeli rádióinterjújában reagált a miniszterelnök, az Európai Parlament baloldali alelnökének kijelentéseire. Katarina Barley arról beszélt, hogy az uniós forrásokkal a magyar embereket és nem Orbán Viktor vejét akarják gyarapítani.

Orbán Viktor erre egy nettó hazugsággal reagált: az EU-s támogatásokat jól hasznosítja a hazai gazdaság , a német nyelvterületen pedig nagyobb a korrupció, mint Magyarországon.

„Elég Ausztriára tekintenem, vagy Németországra. Tele van a nemzetközi sajtó egy világbotránnyal, egy pénzmosási világbotránnyal, aminek a középpontjában egy német bank áll.” – mondta Orbán.

Az átláthatóságot vizsgáló civil szervezetek korrupciófigyelő statisztikáiban viszont Magyarország rendre rosszabbul szerepel, mint Németország és Ausztria.

„Eszerint az index szerint Németország a világ 198 országa közül a 9. helyet foglalja el, Magyarország a 70. helyen áll, Ausztria egyébként a 12. helyen áll ugyanebben a rangsorban.” – nyilatkozta József Péter Martin, a Transparency International ügyvezető igazgatója az ATV-nek
A K-monitor nevű korrupciófigyelő oldal adatbázisa a témával kapcsolatos cikkeket gyűjti. Az oldal társalapítója szerint már a létezésük is azt mutatja, hogy Magyarországon rendszerszintű probléma a korrupció.

„Aki ismeri a magyar közbeszerzési piacot például, az tudja, hogy iszonyatosan gyakori az, ahogy cégeket kvázi közbeszerzésekhez segítenek és a verseny az egy színlelt valami. Ennek a jelenségnek a legismertebb szimbóluma Mészáros Lőrinc személye, aki egy egyszerű gázszerelőből lett, Orbán földijeként az ország leggazdagabb embere néhány év alatt.” – nyilatkozta Léderer Sándor igazgató.

A propaganda média nem fogja tényekkel lebuktatni Orbánék hazugságát, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, hogyan beszél mellé a Fidesz vezetője.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here