Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az előrejelzések szerint a szociáldemokraták (SPÖ) nyerték meg a vasárnap tartott bécsi önkormányzati választásokat, a szélsőjobb színeiben induló Orbán Viktor osztrák haverjának, Heinz-Christian Strache volt alkancellár új pártja pedig nem lépte át az ötszázalékos küszöböt.

A SORA közvélménykutató intézet előrejelzése szerint Michael Ludwig polgármester vezette balközép szociáldemokraták a szavazatok 41,7 százalékát kapták, és ezzel nagyot javítottak a korábbi eredményükön, noha a koronavírus terjedésére válaszul hozott intézkedéseik nem voltak elég gyorsak az elmúlt hetekben.

A második helyre a konzervatív Osztrák Néppárt került 18,7 százalékkal. A nem hivatalos eredmények szerint a zöldek a szavazatok 14,6 százalékát kapták meg. A liberális Neos 8,1 százalékot ért el. A bevándorlás-ellenes, jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) 7,5 százalékra számíthat.

Így a következő polgármestert (is) Michael Ludwignak hívják. Az 59 éves Ludwig – aki 2018 óta áll az 1,9 milliós osztrák főváros élén – az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) listavezetője volt a mai bécsi választásokon.

A párt jelenleg a zöldekkel közösen irányítja Bécset, és most is marad ez a koalíció.

Külön poén, hogy Orbán Viktor szélsőjobbos haverja, akivel 2019-ben még Budapesten parolázott, Heinz-Christian Strache volt szabadságpárti alkancellár új pártja be sem került a közgyűlésbe.

Régi pártja, a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pedig 7,5 százalékot kaphatott. Ez óriási FPÖ-bukást, több mint húsz százalékpont veszteséget jelent 2015-höz képest.

Ez Orbán Viktor európai politikájának a totális kudarca, ugyanis Orbán még 2019-ben ezekkel a leszerepelt pártokkal tervezgette az Orbáni-politika kiterjesztését az egész kontinensre.

A propaganda média nem fogja bemutatni, hogy az Orbáni-politika nagyon leszerepelt a sógoroknál ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, nem kérnek a gyűlölködésből Európában.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here