Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megjöttek a  legfrissebb 11 órás részvételi adatok is a borsodi időközi választásról.  A választópolgárok 16,69 százaléka (12 968 fő) adta le eddig a voksát. Ez jóval alul marad a 2018. áprilisi választásokhoz képest, akkor a körzetben 11 óráig már 27,81 százalékuk (21 457 fő) szavazott le.

Alacsonyabb részvétel mellett zajlik a borsodi időközi választás, mint amennyien az urnákhoz járultak 2018-ban. A Hír Hugó egy politikai elemző segítségével nézte végig a részvételei adatokat.

Elemzőnk elmondta, hogy előzetesen is lehetett sejteni, hogy egy nagyon szoros választási eredmény várható ma este a fideszes Koncz és az ellenzéki Bíró között. Ugyanis a pártok apait anyait beleadtak a kampányba.

Azonban a részletes részvételi adatok is ezt támasztják alá. A választókerület központja Tiszaújváros, ami mai napig az MSZP egyik legnagyobb fellegvára. Bár Tiszaújvárosban alacsonyabb a részvétel, mint a választókerületi átlag (15 százalék), de ez nem volt másképp 2018-ban sem a délelőtti órákban. Ha itt nem javul a részvétel délután, bajban lehet az ellenzéki.

S bár a második legnagyobb város Szerencs, (ami inkább jobbosabbnak mondott) ahol most nagyobb a részvétel a választó kerületi átlag 16 százaléknál (21 százalék) 2018-ban is így volt.

Ami izgalomra adhat okot a Fidesznél az Szikszó, ugyanis a választó kerület harmadik legnagyobb városában alacsonyabb a részvétel, mint a választókerületi átlag, s mint a 2018-as trend mutatná. Itt a balos szavazó körökben is alacsony a részvétel, de nagyon durván jobbosokban az egyik legalacsonyabb.

Ami meg az ellenzék számára lehet izgalmas, hogy a fideszesebb falvakban, arányaiban magasabb a részvétel, mint 2018-ban.

Ez azért lényeges, mert a legutóbbi voksoláskor a Fidesz ebben a választókerületben ha szorosan is, de legyőzhető lett volna, ha van összefogás, ugyanis támogatottsága 50 százalék alatt maradt.

Elemzőnk szerint tehát, a részvételi trendekből ma este egy ismét szoros választási végeredmény várható, tehát a meccs nem lefutott érdemes még a délutáni órákban elmenni szavazni.

A propaganda média nem fogja elemezni, hogy szoros lehet a mai választás, ezért kérjük oszd meg et a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa nagy a tét, el kell menni szavazni és az ismerősöknek is szólni, hogy minden szavazatra szükség van a Fidesz kétharmad lebontásához.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here