Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

2020 első félévében mindössze 31607 új nyugdíjmegállapítás történt, míg tavaly ugyanebben az időszakban 51218, tavalyelőtt pedig 65171. Egy trükközésnek hála az alacsony nyugdíjba vonulók száma.

A KSH nyilvántartásában a Pénzcentrum arra lett figyelmes, hogy az új nyugdíj és egyéb ellátás megállapítások száma (a teljesítő határozatok alapján) 2020. I. félévében elmarad a korábbi években történt megállapításoktól. Az új megállapítások száma 2016 óta egyszer sem volt ilyen alacsony januártól júniusig, az öregségi nyugdíj megállapítások 2020-as számánál is csak 2017-ben volt kevesebb.

A portál ezért megkereste a Budapest Főváros Kormányhivatalát, amely a nyugdíjmegállapításokért felelős, hogy kiderítse, mi áll a nyugdíjmegállapítások visszaesésének hátterében.

„A tavalyi és idei év közötti eltérés oka a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott, az öregségi nyugdíjra jogosító öregségi nyugdíjkorhatár lépcsőzetes emelésének szabálya. Ennek megfelelően, ugyanis az 1956-ban születettek esetében a 64. életév betöltését követő 183. nap az öregségi nyugdíjkorhatár.

Ha az érintett a 64. életévét 2020. első félévében töltötte be, úgy az öregségi nyugdíjkorhatárt 2020. második félévében éri el. Öregségi nyugdíj megállapításra ezen okból az első félévben nem is kerülhetett sor az 1956-ban születettek részére” – ismertette a kormányhivatal.

„A koronavírus-járvány számottevően nem befolyásolta a benyújtott öregségi nyugdíjigények számát, mivel az igény elektronikus és postai úton is előterjeszthető” – emelte ki az intézmény.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Fideszék hogyan babráltak ki tízezrekkel, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Orbánék eltitkolt megszorítását.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here