Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az IMF továbbra is mély recessziót vár 2020-ra, közel 90 millióan csúsznak extrém nélkülözésbe, mindenhol jelentős életszínvonalromlásra lehet számítani, a kilábalás pedig várhatóan hosszú, egyenetlen és nagyon bizonytalan lesz. A magyar növekedési előrejelzéseken nagyot rontott a Valutaalap- írja a Napi.hu

A válságnak még koránt sincs vége. Bár a világgazdaság kezd magához térni a tavaszi leállások miatti összeomlást követően, de a foglalkoztatás például még mindig jelentősen elmarad a válság előtti időszaktól. Ráadásul a munkaerőpiac is polarizáltabbá vált, az alacsony jövedelműeket, a fiatalokat és a nőket jobban elérte a válság hatása – derül ki az IMF legfrissebb Világgazdasági kilátások (WEO) című jelentéséből.

A Valutaalap emellett felhívja a figyelmet, hogy a szegények még lejjebb csúsznak és ebben az évben várhatóan közel 90 millióan csúsznak extrém nélkülözésbe. Ebből a “csapásból” a kilábalás pedig várhatóan hosszú, egyenetlen és nagyon bizonytalan lesz, ezért nagyon fontos, hogy a fiskális és a monetáris politikai támogatást ne vonják vissza idő előtt a döntéshozók – hangsúlyozza Gita Gopinath, az IMF gazdasági tanácsadója és kutatási igazgatója.

Magyarországon az IMF – az alapforgatókönyv szerint – áprilisban még 3,1 százalékos visszaeséssel számolt erre az évre. Ez októberre közel duplájára 6,1 százalékra nőtt. (A magyar gazdaság szempontjából fontos német gazdaság is ehhez hasonló mértékű visszaesést fog produkálni idén – a szerk.)

Jövőre a Valutaalap szerint a magyar gazdaság 3,9 százalékos növekedést mutathat szemben az áprilisi 4,2 százalékos növekedési várakozással. Ez az ütem 2025-re 2,6 százalékra lassulhat.

Magyarországon a Valutaalap szerint idén 3,6, jövőre 3,4 százalékos lehet az infláció, a folyó fizetési mérlegben idén 1,6, jövőre 0,9 százalékos deficit lehet, a munkanélküliségi ráta pedig idén 6,1, jövőre 4,7 százalékon alakulhat.

Az IMF elemzői 2025-re az éves átlagos inflációt 3,0 százalékra, a folyó fizetési mérleg GDP-arányos hiányát pedig 0,5 százalékra várják.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here