Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Tegnap az Akadémia, ma az SZFE, holnap a könyvkiadás: ezek egy sorozat epizódjai!- világított rá arra a folyamatra Hiller István, az MSZP választmányi elnöke, melyben Fideszék  felszámolják a szellemi életet Magyarországon.

Az egyetemisták már most győztek: ellenállásukkal egy nemzedék példaképeivé válnak.
Látni kell ugyanakkor, hogy az Akadémia intézményhálózatának tönkretétele, a Színház- és Filmművészeti Egyetem bekebelezési kísérlete egyazon sorozat különböző epizódjai. A következő rész a magyar könyvkiadás lesz – erről beszélt Hiller István, az MSZP oktatási szakpolitikusa kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az autonóm szellemi élet felszámolására tett fideszes lépések valójában egy sorozat epizódjai, ám az új közösségek képesek lehetnek a megfelelő közéleti ellenállás kifejtésére, mondta Hiller István.

„Itt nem a tantermek, hanem egy külső helyzet kovácsolt a fiatalokból és idősebbekből egy közösséget. Igazuk van, ugyanis ennél erősebb, álságosságba csomagolt központosítás a magyar felsőoktatás történetében még nem volt, mivel azt a látszatot akarják kelteni, hogy ők nem azok, akik.(…) Ezért az, hogy ez így nem fog működni: teljesen egyértelmű” – jegyezte meg.

Hangsúlyozta, a kormány a politikai és gazdasági terület hatalomátvétele után a szellemi, intellektuális élet feletti hatalomgyakorlást, annak irányítását akarja átvenni. „Ha pusztán annyit be tudnának ismerni, hogy „ez, amit csinálunk, egy hatalomgyakorlási technika”, akkor más lenne a helyzet. (…)

Még nem tudjuk, hogy ezek közül a fiatalok közül hányan lesznek olyan színészek, rendezők, akik egy ország eljövendő és felnövekvő nemzedékei számára ikonok lesznek; minden nemzedék számára vannak ilyenek”– tette hozzá a szocialista politikus..

Kérdésre, hogy vajon miért hallgat az ügyben a Rektori Konferencia, elmondta, annak jelenlegi tagjai döntő többségében saját szakmájukban kitűnő emberek, akiknek csorbult a szerepük és féltik azt, ami megmaradt. „Létrejött egy olyan mechanizmus, amikor a rektor jószerével semmi mást nem csinálhat, mint kezet foghat az egyetemi polgárrá lett diákkal, aztán a végén meg átadhatja diplomát.

A kancellár felel minden anyagi kérdésért, ám, annak, hogy „tudok-e hozni egy neves professzort”, is van anyagi vonzata. A Rektori Konferencia tagja sem akarják elveszteni az egzisztenciájukat, de figyelemre méltó a latin közmondás, hogy „ma nekem, holnap neked”- hívta fel a figyelmet az Országgyűlés alelnöke.

„Beszéltünk az Akadémia intézményhálózatáról, most beszélünk a Színház- és Filmművészeti Egyetemről, ezek ugyanannak a sorozatnak más címre, más névre szóló epizódjai. A sorozat következő darabja egyébként a magyar könyvkiadás lesz” – utalt a Libri-Bookline ügyletre.

„A magyar könyvkiadás területére is be akarja tenni a lábát a kormány, ezért amiről beszélünk, a sorozat különböző epizódjai tekintetében, annak megoldását én nem szakmai-, hanem politikai alapon látom” – zárta gondolatait Hiller István.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here