Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Spontán tüntetés tört ki a Vas utcában a Színművészeti Egyetem épülete előtt, ugyanis az egyetem Orbánista vezetése ma egy trükkös lépéssel vetnek véget az egyetem foglalásnak.

Jámbor András, az ismert ellenzéki véleményvezér Facebookon számolt be a spontán tüntetésről. Mint írja 20 percel a kiköltözési határidő előtt, amit az egyetem illegitim kancellárja adott, annyian vannak a Vas utcában az SZFE hallgatóinak a védelmében, hogy a rendőrség lezárta az autós közlekedést az utcában! Vagyis baromi sokan, több százan vagyunk és folyamatosan jönnek az emberek!-írja

Ma Szarka Gábor és az egyik új rektorhelyettes, Novák Emil az egyetem dolgozóinak és oktatóinak a rektori utasítást tartalmazó körlevelet küldtek. A levélben kijelentik, hogy előrébb hozták az őszi szünetet az intézményben október 16–26. közé, ekkor „az egyetem épületeiben és kollégiumában karbantartást és fertőtlenítést csinálnak majd, ezért azok zárva lesznek, azokban tartózkodni tilos, azokat maximum péntek este 18 óráig mindenkinek el kell hagynia.”

Csak a kancellár írásos engedélyével szabad az épületekben tartózkodni.

Az egyetemfoglaló SZFÉ-s polgárok, akiknek az épületen belül folytatott ellenállását ezzel a húzással akár fel is tudná számolni a kormánybarát vezetőség, ma este 6 órára hivatalos sajtótájékoztatót jelentettek be a hírre reagálva. Az eseményre „minden érdeklődőt” szívesen várnak, ahogy fogalmaztak.

Nem sokkal ezután a Titkos Egyetem nevű csoport, amely az ország több egyetemén tanuló, SZFE-vel szolidarító hallgatókat tömörít, este fél hatra minden, SZFÉ-sekkel szimpatizálót a Vas utcai egyetemépület elé hívott, hogy együtt álljanak ki az egyetemfoglalók mellet.

A Mérce élő tudósításából kiderül, hogy este 18 óra magasságában biztonsági emberek jelentek meg az intézménynél és jelen pillanatban is az egyetemről a bent tartózkodó diáktüntetőket szorítják ki.

A diákok sajtótájékoztatón elmondták, hogy jogi úton fognak fellépni az általuk illegitimnek titulált kancellár intézkedésével szemben, mivel szerintük a digitális oktatási rendre való áttérés indokolatlan, nincs járványügyi vagy bármilyen alapja a kiürítésnek, politikai alapú elhallgattatási szándékkal adták ki a rendelkezést
A hallgatók bejelentették továbbá, hogy birtokvédelmi eljárást kezdeményeztek a helyi jegyzőnél, hogy megakadályozzanak bármiféle fizikai eltávolítási kísérletet a vezetőség részéről. Bejelentették azt is, megerősítették a blokádot, és teremről-teremre őrzik az SZFE épületét.

A kisebb előadással egybekötött sajtótájékoztatón több ezren jelentek meg, hogy kifejezzék szolidaritásukat az SZFÉ-sekkel. A Vas utca megtelt tüntetőkkel, akik skandálással, tapssal és molinókkal támogatják az egyetemi polgárok bejelentését.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here