Október 17-étől minden Tatra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani a fővárosban, írta közleményében a Budapesti Közlekedésfejlesztési Központ. 

 

A budai fonódó hálózat egyes szerelvényeire már eddig is fel lehetett tenni a bringát (a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es vonalakról van szó), de most az összes szerelvény közel egyharmadán lehet majd biciklit szállítani. Eddig 140 villamoskocsi volt alkalmas erre, ez a szám most 320 kocsira növekszik.

Pesten az angyalföldi térségben közlekedő 12-14-es villamosvonalon, az 1-es villamoson, valamint a kőbányai 28-as villamosvonalon is elérhetővé válik a bringaszállítási szolgáltatás, állítja a közlemény.

A bringát a nem alacsonypadlós, kerékpáros piktogrammal ellátott kocsikra lehet feltenni, de kocsinként csak egyet. A bringának és a bringásnak is szüksége van jegyre, kivéve most, a három hónapos tesztidőszak hétvégéin.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here