Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Spontán tüntetés tört ki ma Budapesten a Vas utcába, miután a színművészeti egyetem új Orbán-hű vezetése ma megpróbálta kipaterolni a diáktüntetőket az egyetem épületéből

Szarka Gábor kancellár péntek reggel utasítást adott ki, hogy este 18 óráig mindenkinek el kellett volna hagynia a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületeit és kollégiumait, mert előrehozták az őszi szünetet, hogy karbantartást és fertőtlenítést végezhessenek.

Éppen ezért a diákok este 6 órára hivatalos sajtótájékoztatót jelentettek be a hírre reagálva. Az eseményre „minden érdeklődőt” szívesen vártak, ahogy fogalmaztak.

Nem sokkal ezután a Titkos Egyetem nevű csoport, amely az ország több egyetemén tanuló, SZFE-vel szolidarító hallgatókat tömörít, este fél hatra minden, SZFÉ-sekkel szimpatizálót a Vas utcai egyetemépület elé hívott, hogy együtt álljanak ki az egyetemfoglalók mellet.

Ahogy a Hír Hugó is már beszámolt róla, 20 perccel a kiköltözési határidő előtt, amit az egyetem illegitim kancellárja adott, annyian voltak a Vas utcában az SZFE hallgatóinak a védelmében, hogy a rendőrség lezárta az autós közlekedést az utcában, így egy spontán tüntetés alakult ki.

Az üzemeltető munkatársai hat után termenként és szobánként végigmentek, és felszólították a bent lévő diákokat, hogy hagyják el az épületet. Ők megtagadták, és erről jegyzőkönyv készült. Fizikai inzultus nem történt.

Hét óra környékén kijött az épület elé az egyik hallgató, és bejelentette, hogy az üzemeltető egyetlen épületrészt se tudott kiüríteni, sőt, az Ódry Színpadot is sikeresen visszafoglalták a diákok.

A Telex információi szerint a hallgatóknak sikerült elfoglalni a stratégiailag fontos termeket. Az egyetemen töltik az éjszakát, a Vas utcai épületben nagyjából százan, míg a Szentkirály utcai tömbben ötvenen lehetnek jelenleg. “Innen csak a TEK dobhat ki minket” – fogalmazott a Telexnek az egyik oktató.

Az Index arról számol be, hogy a tömeg ennek ellenére nem oszlik, kitartanak a szolidaritási tüntetők a Vas utcában.

“Veletek vagyunk! Veletek vagyunk” – skandálja az ezernél is nagyobbra duzzadt tömeg, amely énekkel és tapssal fejezte ki szolidaritását az SZFE hallgatóival- írja a Telex

Itt kell állnunk, tíz éve nézzük, mi az, amit hagyni lehet, mi az, amit nem, és fövünk, mint a béka az egyre forróbb vízben – mondta egy civil tüntető a Vas utcában a portálnak.

Egy másik demonstráló pedig a 2022-es választások közeledtével arról magyarázott, hogy a kormány megkísérli az SZFE autonómiájának felszámolását. “Egyébként is mindent felzabálnak, most ez van soron.”

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here