Úgy fest Fideszék teljesen feladják Budapestet, rövid időn belül már a harmadik fontos Fidesz-vezető jelentette be, hogy nem indul el a 2022-es választásokon budapesti választókerületében.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszterhez és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőhöz hasonlóan Varga Mihály pénzügyminiszter sem próbálja megvédeni Budapesten megszerzett parlamenti mandátumát 2022-ben.

A Fidesz erős ember helyett a II. kerületben az országos politikában teljesen ismeretlen Gór Csaba ügyvéd, önkormányzati képviselő indul majd – tudta meg az atv.hu.

Varga megerősítette az információt az atv.hu-nak, és azt mondta, a kormányzati munkában és az országos kampányban lesz teendője, hasonló kifogással jelentette be Kocsis Máté is, hogy inkább nem indul el 2022-ben választókerületében.

Nemrég derült ki, hogy Gulyás Gergely helyett a XII. kerületben Fürjes Balázs, a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár, Kocsis Máté helyett pedig a Józsefváros-Ferencváros közös választókerületében egy bukott politikus, Sára Botond korábbi VIII. kerületi polgármester, a fővárosi kormányhivatal vezetője lehet a Fidesz jelöltje.

Mindez azt jelenti, hogy a kormányoldal három, 2018 áprilisában egyéni mandátumot szerző vezető politikusát sem állítja ki Budapesten, ahol felmérések szerint az ellenzék akár az összes egyéni választókerületet megnyerheti, a 21 Kutatóközpont számítása szerint legalábbis országosan 15 százalékpontos kormánypárti fölény kellene ahhoz, hogy a 18-ból akár csak egy fővárosi körzetben is a Fidesz győzzön.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here