Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Alkoholista családban nő fel minden ötödik magyar gyerek. Összességben négyszázezer magyar gyerek nő fel olyan családban, ahol alkoholfüggő valamelyik szülő – írja az Infostart.

Folyamatos bizonytalanságban nő fel az a négyszázezer magyar gyerek, akiknek családjában alkoholfüggő valamelyik szülő: kiszámíthatatlanná válhatnak a mindennapok, hiszen akár egy komoly mélypont után is következhet jobb időszak, de ezt nagy valószínűséggel mélyrepülés követi.

Frankó András, a Máltai Szeretetszolgálat szenvedélybetegeket segítő szolgálatának vezetője az InfoRádiónak elmondta, „egy olyan családban, ahol nincs béke és harmónia, a családon belüli erőszak előfordulhat, és elő is fordul sok gyerekkel, bár vannak olyan alkoholbetegek, akik egyáltalán nem agresszívak”.

Hozzátette, sokan inkább kivonulnak a családból, nincsenek jelen, de ez az elhanyagolás, az érzelmi bizonytalanság is valamiféle bántalmazás.

Ezeknek a gyerekeknek nagyon nehéz egészséges felnőtté válniuk, nagy esélyük van a pszichés rendellenességekre, akár a szenvedélybetegségre magára is. “Sok megismételt kutatás igazolja, hogy az érintett gyermekek harmada közel kerül a szenvedélybetegséghez vagy maga is szenvedélybeteg lesz később.

Ilyen értelemben ez családi örökség” – fogalmazott Frankó András. Fontosnak tartja ugyanakkor kiemelni, hogy az alkoholbeteg szülő nem bélyegez meg, jelöl ki utat egy életre: sokan épp a családi minta miatt tartják magukat távol az alkoholtól.

A szakember szerint az ellátórendszer észlelheti ugyan, hogy efféle probléma van egy családban, de amikorra ennek látványos jelei vannak, az már igencsak előrehaladott állapotot jelent. A társadalomban, a családokban és a szakmában is tabusított ráadásul ezeknek a gyerekeknek a helyzete.

A szeretetszolgálatban épp ez ellen igyekeznek tenni: segíteni akarnak abban, hogy az érintettek ne vegyék magukra családok terhét és egészséges kapcsolatokat tudjanak kialakítani.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here