Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy már megírtuk, fél 5 után indul el a diáktüntetők menete a Műegyetem elől. Folyamatosan érkeztek az emberek. A Mérce a menet indulásakor tízezres tömegről írt már. Most értek az utolsók is az egyetemhez, a tömeg hatalmas az Urániától az Astoriáig ér.

„Köszönjük, hogy itt vagytok, és együtt emlékezünk meg a közös kiállásról”– mondta az egyik szervező. Hozzátette azt is, hogy a demonstráció bekes jellegű majd a tömeg megindult a Szabadság hídon át az Urániához.

Az Index helyszíni tudósítása szerint az SZFE-s tüntetésre kerékpárral érkezett meg a főpolgármester is. Demonstrálók, elsősorban fiatalok állítják meg, hogy fotózkodjanak Karácsony Gergellyel.

Útközben megálltak a Március 15-e téren, és fáklyákat gyújtottak, majd az útvonal utolsó szakaszát némán tették meg.

A Telex egyik tudósítója 35 percet várt az Erzsébet hídnál, hogy bevárja a tömeg végét, ami ezután jött le a hídról. Az emberek tapsoltak az egész utca zeng”.

Az egyetem előtt kilenc egyetem, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének és a Magyar Szakszervezetek Szövetségének képviselője mond beszédet, valamint egy szimfonikus- és egy ötvenhat tagú cigányzenekar léptek fel.

A színpadon a Független Zeneakadémisták Szimfonikus Zenekara játszotta el Beethoven Egmont nyitányát, amit nagy tapssal fogadott a tömeg. Az első felszólaló Vilmos Noémi, aki arról beszélt, hogy „a körülmények ellenére továbbra is ötödéves színházrendező hallgató vagyok az SZFE-n”. „Tisztelt Miniszterelnök úr” – kezdte a hallgató, amire ironikus fújolás jött a közönségből.

Ha jól teljesítő országot akar vezetni, akkor ne vegye le a szemét az országról, amelynek vezetésére vállalkozott. Ha Orbán meghallja a tömeg hangját, akkor elindulhat a párbeszéd, ha azonban nem, akkor „nagy hiba volt bölcsődéből az iskolákig minden október 23-án és március 15-én minden magyar fejébe vésni, hogy forradalmat csinálni márpedig lehetséges!” – mondta Vilmos Noémi

Egy hajóban, ugyanazzal a széllel szemben hajózunk” – indokolta Nagy Erzsébet pécsi tanár, miért áll ki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSz) az SZFE mellett. Nagy arról beszél, hogyan sorvasztotta el a kormányzat központosítása a tanközösségek, diákönkormányzatok, szülői munkaközösségek jogait.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hónapok óta tüntetnek az intézmény modellváltása ellen, ezúttal Mindannyiunk szabadsága – Megemlékezés ’56-ról címmel szerveztek tüntetést a nemzeti ünnepre.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy mekkora tömeg tüntet a fővárosban az Orbáni-politika ellen, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, a magyarok azt üzenik elég volt!

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: