Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Vidéken és Budapesten is gyengült a Fidesz, azonban egy társadalmi csoportban bivaly erős az Orbán-párt: az alacsony iskolázottságúak körében még tovább is erősödött

Október első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatást a Závecz Research Intézet – írja a hvg.hu.

A kutatás szerint a Fidesznek március és augusztus között 31-ről 36 százalékra nőtt a tábora, azóta viszont két hónap alatt 4 százalékponttal csökkent; a párt októberi támogatottsága a teljes választókorú népességen belül 32 százalék.

A DK támogatottsága továbbra is 10 százalék, a Jobbiknak a szeptemberi 6-ről 7 százalékra, a Momentumnak 7-ről 6 százalékra módosult a tábora. Az  MSZP 5 százalékon áll, a többi párt a bejutási küszöb alatt mozog.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 49 százalékos, a második helyen a DK áll, 17 százalékkal. Itt a Momentum és a Jobbik 10-10 százalékon mérhető, az MSZP pedig a biztos szavazók 6 százalékának élvezi bizalmát.

Érdekesség, hogy az első hullám alatt tapasztalt népszerűség-növekedés után augusztushoz képest a vidéki városokban és Budapesten is 8 százalékponttal lett alacsonyabb a Fidesz-tábor mérete. A falvakban viszont 2  százalékponttal erősödtek Orbánék.

A Fidesz támogatottsága településtípus szerint:

Budapesten 26, a vidéki városokban 31, a falvakban 37 százalékos.
Ami a végzettséget illeti, a diplomások körében csökkent legnagyobbat a Fidesz népszerűsége (-16 százalék), de a szakmunkás végzettségűek és az érettségizettek körében is buktak 6 és 4%-ot. Az alapfokú végzettséggel rendelkezőknél viszont 7 százalékot erősödött a kormánypárt.

A Fidesz támogatottsága így alakul a biztos pártválasztók körében iskolai végzettség szerint: alapfokú végzettségűeknél 38, a szakmunkás képzettségűeknél 33, az érettségizetteknél 28, a diplomásoknál 26 százalék.

A 40 év alattiak körében 9 százalékpontot veszített a kormánypárt a nyár óta, az ennél idősebbek körében mindössze 2 százalékpontot. A Závecz úgy fogalmaz: így visszaállt a korábbi sajátosság, a fiatalok körében az átlagosnál gyengébben szerepel a Fidesz, 25 százalékos.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: