Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy elhunyt Korinthus Katalin az MSZP miskolci szervezetének egyik alapítója, a párt egykori országgyűlési képviselője. 67 éves volt. Több civil szervezet motorja és vezetője, egy civil politikus, pedagógus, két csodálatos felnőtt gyermek édesanyja- írja az MSZP közleményében Facebookon

1953. május 11-én látta meg a napvilágot, Miskolcon. Két gyermeke született, akiket mindennél jobban szeretett, Helga (1975) és Petra (1979). Odaadó szeretettel nevelte őket és kiváló emberekké lettek, mindig büszke volt rájuk. Az elmúlt hetekben is értük szorított.
Szinte minden Miskolchoz kötötte: általános és középiskolai tanulmányait Miskolcon végezte, 1971-ben itt érettségizett a Földes Ferenc Gimnáziumban. Előbb 1975-ben szerzett tanítói oklevelet, majd a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1988-ban kutató-fejlesztő szakpedagógusi diplomát.

1975-1980 között a Miskolci 3. sz. Általános Iskolában, 1980-tól 1992-ig a Herman Ottó Általános Iskolában tanított. 1992-tõl politikai munkatárs, az MSZP Miskolc Városi Irodájának az irodavezetője.

Politikai pályafutását a KISZ-ben kezdte, s közben 1975-tõl 1985-ig a Pedagógus Szakszervezet, 1988-tól 1992-ig a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tagja. Egyik alapítója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei reformkörnek. 1989. október 7-tõl tagja a Magyar Szocialista Pártnak, egyben az Országos Választmánynak sok éven át.

1991-tõl 1994-ig megyei, 1992- től miskolci alelnök. Több olyan civil kezdeményezésben vesz részt, amelyek az állampolgári lét erősítését és védelmét tekintik céljuknak. Alapító tagja a Cigányságtörténeti Kulturális Alapítványnak és a társadalom peremére kerültek gondjait felvállaló „Szél” Alapítványnak.

Elnökségi tagja az Újrakezdés Művészeti Egyesületnek. Részt vesz az Északi Szekfű Alapítvány kuratóriumának a munkájában, tagja a Gyermekbarátok miskolci csoportjának és a Cigány-Magyar Baráti Társaságnak. 1989-tõl folyamatosan publikál helyi és országos politikai tárgyú cikkeket miskolci napilapokban.

Munkáját 1985-ben KISZ Érdeméremmel, 1987-ben Kiváló Úttörővezető kitüntetéssel, 1992-ben miniszteri dicsérettel ismerték el. Az 1990. évi országgyűlési választásokon egyéni jelöltként is bátran elindult Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. sz., Miskolc központú választókerületében, 1990-tõl 1994-ig az MSZP Miskolc városi önkormányzati frakciójának külső bizottsági tagja.

Az 1994. évi országgyűlési választásokon ismét Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. sz. választókerületében indult, a második fordulóban három jelölt közül abszolút többséget elérve szerzett mandátumot. A törvényhozásban a kulturális és sajtó állandó bizottságban dolgozik, az MSZP-frakcióban is a kulturális munkacsoportban.

2008-ban megkapta a Szemere Bertalan közéleti díjat. Szívügye volt a többi vesebeteg segítése és szinte kötelességének tekintett közösségi munkájának helye volt a Vesebetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége és azon belül is a területi szervezet. 2017-ben önkéntes munkája elismeréseként vehette át a Vesebetegekért Ádám Edit Emlékérmet, a Szövetség kitüntetését.

Mindenkihez volt egy jó szava, mindenkinek segített. Sok fiatal politikus munkáját támogatta, segítette önzetlenül. Értelmiségi volt a szó legnemesebb és egyszerű értelmében is, magasztos célokért küzdő és a hétköznapi gondokra is megoldást találó közéleti ember, de leginkább kiváló édesanya!

Tőle baloldalibb, igazságszeretőbb civil politikust, politikus civilt nagyítóval sem találni! Egy igaz ember volt. A Magyar Szocialista Párt néma főhajtással adózik Korinthus Katalin emléke előtt, és osztozik szerettei gyászában. Kati! Nyugodj békében!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: