Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Bizottság szerdán kiadta az európai minimálbér bevezetéséhez szükséges direktíváját. Végre lesz a tagállamokra kötelező szabályozás, ami kimondja, hogy minden európai munkavállalónak jár a megélhetéséhez szükséges tisztességes bér. Sikerült elérni azt is, hogy uniós kötelezettség lesz a szakszervezetek megerősítése.

Az MSZP-nek, a Párbeszédnek és Demokratikus Koalíciónak az egyik legfontosabb választási ígérete volt az EP-kampányban az európai minimálbér bevezetése.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke közleményében azt írja: Mi nemcsak ígérünk, teljesítjük is a vállalásainkat. Elértük, amit még soha senki: uniós kötelezettség lesz az emberek életszínvonalának emelése. Sokat küzdöttünk azért, hogy ne legyenek másodrendű állampolgárok az Unióban, mert minden európai magyarnak jár a tisztességes bér.

Orbán kormánya minden létező módon támadta terveinket. A most készülő szabályok alól azonban ők sem kapnak mentességet, azokat kötelező lesz betartani minden uniós tagországnak- írja Dobrev

Ujhely István, azt nyilatkozta a baloldali sikerről, hogy az MSZP szociáldemokrata pártként régóta zászlajára tűzte az európai minimálbér szükségességét, ennek szorgalmazása fontos része volt közösségünk európai programjának.

Vitán felül áll, hogy minden uniós tagállam munkavállalóját megilleti a tisztességes bér, amely a méltányos megélhetés, a biztonság és kiszámíthatóság alappillére. A dolgozói szegénység mértéke és a bérkülönbségek az elmúlt években jelentős mértékben növekedtek Európában, a koronavírus-járvány pedig még jobban kiszélesítette ezt a társadalmi- és gazdasági szakadékot.

Ujhelyi arra is felhívta a figyelmet, hogy a Bizottság javaslata számos és mély vitát fog eredményezni, az európai minimálbér intézménye ugyanis több tagállam – így például a magyar kormányzat – számára is elfogadhatatlan. Az egyértelműen a szociáldemokraták és velük együtt minden általuk képviselt munkavállaló sikere, hogy az európai minimálbér ügye felkerült az uniós napirendek közé.

Az uniós bizottság elnöke Ursula von der Leyen is megerősítette szerdán, hogy az Európai Bizottság az európai minimálbérekre vonatkozó uniós irányelv-javaslatot terjesztett elő az Európai Unión belüli munkavállalók tisztességes megélhetésének biztosítására.

Von der Leyen azt mondta, a koronavírus-járványt követő fellendüléshez, valamint a méltányos és erős gazdaság megteremtéséhez elengedhetetlen, hogy az Európai Unióban biztosított legyen a tisztességes megélhetés, és ebben a minimálbérek alapvető szerepet játszanak.

A javaslat a tisztességes verseny biztosításával segít megvédeni azokat a munkáltatókat is, akik egyidejűleg tisztességes bért fizetnek a munkavállalóknak – tette hozzá az Európai Bizottság elnöke.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: