Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A napokban jelent meg a 444 Makro című print magazinjának második száma, ami  az ellenzék 2018-as választási tárgyalásainak titkait járja körül 80 oldalon.

Magyari Péter, a 444 oknyomozó újságírója a 2018-as ellenzéki tárgyalások történetét dolgozta fel minden korábbinál mélyebben, alaposabban és részletesebben.  Az újságíróval a saját portálja, a 444 egy podcastot, míg  Gulyás Márton egy klasszikus videó riportot készített. (Mindkettőt betesszük ebbe a posztba)

444 podcastja

A két anyag együtt közel két óra, de érdemes mindkettőt végig hallgatni, sőt aki teheti rendelje meg a 444 oldaláról a magazint, ezzel amúgy támogatni is lehet a 444 portált.

Elöljáróban annyit, hogy régen lettem lelkes utoljára politikai újságíró munkájától. S le a kalappal Magyari Péter előtt, aki valóban azzal a szándékkal ált ennek a kérdésnek a feldolgozásához, hogy valóban megértse mi történt 2018-ban és nem a szokásos sztereotípiákat akarta megerősíteni:

Gulyás Márton beszélget Magyari Péterrel

Miszerint, az MSZP kollaboráns, a Gyurcsány a mumus, a Jobbik meg a náci. A riportokban elmondja, hogy eredetileg könyvet akart írni, de sajnos a járvány közbeszólt és így „csak” egy 80 oldalas tanulmányra futotta.

Azzal az előfeltevéssel fogott neki a munkának, hogy megnézze, hogy a Fidesz mennyire avatkozott bele az ellenzéki pártok döntéseibe, bár talált ilyen nyomokat, de sokkal inkább a kompromisszum-képtelenség, miatt nem jött létre a teljes ellenzéki összefogás 2018-ban.

Azt is feltárta, hogy az MSZP nem volt kollaboráns és más pártokban is megtalálta a Fidesz-szálakat.

Simicska Lajosról is sokat ír/ beszél, akinek a bukásának egyik fontos oka az volt, hogy a kilencvenes évek tapasztalataiból kiindulva akart bosszút állni Orbán Viktoron, de a világ közben megváltozott. S véleménye szerint, Simicska már a 2018-as választások előtt megállapodott Orbánnal a fegyverletételről.

Karácsony Gergely már akkor is sokkal tudatosabban politizált, mint amilyen képet sugárzott magáról, Magyari elmondja, hogy a politika a kompromisszumok művészete és Karácsony Gergely sikerének ez a titka.

Na nem lőjük le az összes érdekes részletet érdemes végig hallgatni mindkét anyagot, illetve aki tudja rendelje meg a kiadványt a 444.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: