Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Megugrott a munkanélküliség szeptemberben. Egy közepes városnyi magyar lett munkanélküli egyetlen hónap alatt. 37 ezer ember veszítette el az állását augusztushoz képest. A nyilvántartott álláskeresők létszáma szeptember végére az egy évvel korábbihoz képest 33 százalékkal, 323 ezerre nőtt.

Brutális számokat közölt a Központi Statisztikai Hivatal a munkanélküliség alakulásáról. A július-szeptemberi háromhónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 208 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalékos volt. A munkanélküliek száma 46 ezerrel, a ráta 0,9 százalékponttal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Ez a szám tovább kúszott felfelé szeptemberben: az előző hónaphoz viszonyítva mintegy 37 ezerrel, 222 ezerre nőtt a munkanélküliek száma.

Statisztikákból az is kiderül, hogy leginkább a fiatalok veszítették az állásukat, illetve ők tudnak nehezebben elhelyezkedni: A harmadik negyedévben a 15-24 éves munkanélküliek száma 43 ezerre, munkanélküliségi rátájuk 2,0 százalékponttal, 13,4 százalékra emelkedett az egy évvel korábbihoz hasonlítva.

A munkanélküliek több mint egyötöde ebből a korcsoportból került ki. A 25-54 éves legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 0,9 százalékponttal, 3,9 százalékra, az 55-74 éveseké pedig 1,0 százalékponttal, 3,2 százalékra nőtt.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: