Orban Viktor az Európa Parlament ülés után. via politico
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már nem csak az orvosi kamara és a kormánynak korábban tanácsot adó virológusok sürgetnek szigorúbb járványügyi intézkedéseket, de a Fidesz és a KDNP több képviselője is kevesli a szinte csak maszkviselésre szorítkozó védekezést- írja a HVG

A hvg.hu által megkérdezett kormánypárti politikusok szerint meghaladottá vált „az élet menjen a régi kerékvágásban”-szemlélet, és ha Orbán továbbra sem kezdeményez észszerű korlátozásokat, maguk fogják kérni tőle, hogy tegye meg.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK), és a kormánynak az első hullám idején is tanácsot adó virológusok hetek óta követelik a szigorításokat, hogy ne rohanjunk – ahogy egyikük fogalmazott – gyorsvonatként a vesztünkbe.

Az újabb és újabb halálozási rekordok pedig úgy tűnik, lassan a kormánypárti képviselők ingerküszöbét is átviszik: az egy hónapja még az élet normális mederben tartása mellett kiálló fideszesek négyötöde szerdán már egyértelműen a mielőbbi korlátozások mellett érvelt a HVG.hu megkeresésekor.

Megértem, hogy figyelni kell a gazdaságra, de ez így már nem tartható. Amerre járok, azt hallom, hogy mikor lépünk már, hányaknak kell még meghalni, hogy történjen végre valami
– magyarázta HVG-nek egy dunántúli nagyváros fideszes képviselője.

A politikus – bár hangsúlyozta, hogy nagyon örül a Ferencváros focisikereinek – a BL-szerepléstől függetlenül is érthetetlennek tartja többek között, hogy itthon nézők előtt tartják még a futballmeccseket, amikor szerinte „ez láthatóan nem az a közeg, ahol a résztvevők fegyelmezetten betartják a maszkviselési szabályokat”.

Ugyanilyen érthetetlennek nevezte a politikus, hogy továbbra is csak a zenés rendezvényekre vonatkozik a még tavasszal hozott 500 fős korlátozás, miközben szerinte „az egész ország tobzódik az agyonzsúfolt szabadidős, családi és gasztroeseményekben”, de a szórakozóhelyek nyitvatartása is „erősen felülvizsgálandó” szerinte.

Egy másik, négy hete még az ország működése mellett érvelő képviselő azt nevezte a legaggasztóbbnak, hogy a tavaszi – sokkal enyhébb – hullámhoz képest a kormány most mintha elfeledkezett volna legveszélyeztetettebbnek számító idősekről: abból, ha őket óvatosságra intenék, szerinte nem származna érdemi gazdasági kár. Ahogy abból sem, ha visszakaphatnák a nyáron megszüntetett vásárlási sávjukat, hogy legalább az akár tünetmentesen fertőző fiatalokkal való kontaktust elkerülhessék.

 

Egy aprófalvas körzetet képviselő frakciótársa a hvg.hu-nak azt mondta: a választókerület adottságai miatt ő ugyan nem találkozott hasonló hangokkal – a hozzá tartozó néhány száz lelkes falvakban állítása szerint nem ismert jelenség a tumultus a boltban, így inkább csak bosszúságot okozna például az időseknek szóló vásárlási sáv –, de az országos tendenciát figyelve ő maga is pártolná a szigorításokat – sportrajongó volta ellenére még a sporteseményekkel kapcsolatban is.

Majd leszögezi, ha a kormány semmilyen újabb korlátozó intézkedést nem hoz, a képviselő – több frakciótársa véleményét tolmácsolva – állítása szerint maga fogja felvetni ezeket a miniszterelnöknél.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: