Karácsony: most már csak egy dolgot kérünk a kormánytól, egy aláírást

A zöld járműbeszerzés keretében 100 korszerű, alacsonypadlós, kis energiafogyasztású, zéró emissziós trolit és villamost helyezne üzembe a Főváros. „Ez a fejlesztés Budafoktól Újpestig, összesen 19 kerületben, 1.5 millió ember kényelmét, a város zöld átalakulását szolgálná. Mi kellene ehhez? Egy aláírás a kormánytól” – írja Facebook-oldalán a főpolgármester.

Karácsony Gergely szerint előkészítettek egy rendkívül kedvező megállapodást az Európai Fejlesztési Bankkal. „Hasonlót kötött egykoron Tarlós István és az előző városvezetés, sőt maga a kormány is” – hangsúlyozza.

De a megállapodáshoz a jogszabályok szerint kormányzati jóváhagyásra van szükség. „Ezt tagadják meg tőlünk. Nem pusztán tőlünk, hanem 1.5 millió budapestitől, akiket érintene ez a zöld járműbeszerzés. Tarlósnak engedték, önmaguknak engedik, nekünk nem.

Nem hagyjuk annyiban. Ha kell, mindezt minden nap el fogom mondani, mert ez a dolgom. Képviselni a budapestiek érdekét” – fogalmaz Karácsony Gergely bejegyzésében.

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).