Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szerda délután jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ, hogy november végén ideiglenesen leáll a MOL Bubi rendszer. A közösségi kerékpáros szolgáltatást még november 29-ig lehet használni, ettől az időponttól kezdve azonban nem lehet kerékpárt felvenni és visszaadni a gyűjtőállomásokon.

Leáll a MOL Bubi, ami a Tarlós-éra egyik legkudarcosabb programja volt, a G7 tárta fel, hogy évről évre egyre nagyobb, legutóbb már százmillió forintnál is jóval vastagabb veszteséget termelt a budapesti közbringa rendszer. A MOL Bubi pénzügyileg fenntarthatatlan lett- írta egy éve a portál.

A G7 akkor azt is megírta, hogy ezek az évi 100 milliók úgy kerülnek elherdálásra, hogy nem látszik, hogy a város közlekedésére bármilyen érezhető hatása lenne a rendszernek. A Közlekedő Tömeg honlapján elérhető adatok alapján 2016 óta naponta átlagosan csupán 1029 kerékpárt béreltek, aminek kerekítve nulla hatása van egy olyan városban, ahol napi 4,5 millió ember utazik a BKK-val.

A G7 arról is írt akkor, hogy a Bubi bérlések száma a rendszer bővülése ellenére folyamatosan csökken 2016 óta. Az egy kerékpárra jutó bérlések száma pedig három év alatt a harmadára esett vissza, 2018-ban már csak 0,6 bérlés jutott egy kerékárra, ami nagyon alacsony szám.

A portál akkor megjegyezte, hogy a Bubi sikertelenségében jelentős szerepe lehetett annak is, hogy a német Nextbike által szállított kerékpárok egyszerűen rosszak: a maguk 24 kilójával és a tömör gumijukkal nagyon nehéz velük haladni, még dombnak lefele sem képesek gurulni, csak lassulni.

Bár vicces, hogy legtöbb média Fideszékhez hű Vitézy Dávid sajnálkozást idézi, hogy miért is állítják le a Bubi-t, de közben a valóság az, hogy Karácsonyék jó döntést hoztak egy teljesen kudarcra ítélt és elbaltázott projekt végére tettek pontot, még ha csak ideiglenesen is.

A rendszeres MOL Bubi felhasználók eddig negyedéves, féléves, éves, illetve 100 forintos havi bérletet válthattak. A BKK a 2020. október 28-a után vásárolt 100 Ft-os bérletek árát teljes egészében visszafizeti, illetve természetesen gyors és ügyfélbarát kompenzációt biztosít azon negyedéves, féléves, illetve éves bérlettel rendelkezők számára is, akik bérletének érvényessége a november 29-i leállás után járna le – tájékoztat a BKK közleménye.

A propaganda média azt harsogja, hogy a nagyszerű Bubi-t bezárja a gonosz Karácsony, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa a valóságot a fővárosban bukott Fideszék százmilliós pénznyelőjét számolta fel az ellenzéki főpolgármester.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: